Dačić žestoko uzvraća Junkeru: To tako neće moći!
Foto: Fonet

više nije ni očekivao

Dačić žestoko uzvraća Junkeru: To tako neće moći!

- Junker nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH - rekao je ministar spoljnih poslova
Objavljeno: 09:15h

Ministar spoljnih poslova ocenio da predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je povodom antisrpske politike u regionu evropskim zvaničnicima uputio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

foto: Fonet

- Junker nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države - ocenio je Dačić u saopštenju.

Dačić je rekao da Evropska unija nastavlja da "drži glavu u pesku" i dodao da "se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju, ali da je zato uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi".

foto: FoNet

- To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu. Iskreno, nisam ništa ni očekivao, pa onda nisam ni razočaran.

- Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o 'šaka jada' problemu - antisrpskoj politici - rekao je Dačić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.