Vulin: POKRENUTA JE OZBILJNA ISTRAGA OKO PRISLUŠKIVANJA PREDSEDNIKA! Ministar pomenuo slučaj JOVANJICA!
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

vulin o istrazi

Vulin: POKRENUTA JE OZBILJNA ISTRAGA OKO PRISLUŠKIVANJA PREDSEDNIKA! Ministar pomenuo slučaj JOVANJICA!

U tom kontekstu ministar Vulin je naveo slučaj Jovanjice, koji, kako je rekao, treba gledati iz tog ugla

Objavljeno: 05.01.2021. 11:59h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi ozbiljnu istragu u slučaju prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iza koga, kako je ocenio, stoji zla namera.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova proverava sve navode i sprovodi jednu vrlo ozbiljnu istragu, koja će morati da da rezultate. Ali ono što sada mogu da kažem je da se ne može prisluškivati predsednik i prvi čovek Republike Srbije, a da u tome nema zle namere", rekao je ministar Vulin u emisiji "Dnevni red" televizije B92.

Prema njegovim rečima, o motivima i kvalifikaciji prisluškivanja predsednika Vučića moći će da se govori tek kada se policija sa konačnim rezultatima obrati nadležnim pravosudnim organima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, bavi se činjenicama, i od važnosti je da se otkrije kako se to dešavalo, šta se dešavalo, po čijem nalogu, kako bi se na kraju došlo do motiva zašto je predsednik prisluškivan.

"Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji se bavi samo politikom i ničim drugim. On se ne bavi biznisom pa vas ne zanimaju njegove poslovne veze, jer ih nema. Ne zanimaju vas nikakve druge veze ili aktivnosti, jer je on čitav svoj život posvetio samo politici, samo Srbiji. Znači vi to radite iz političkih razloga, sada moramo videti koji su to politički razlozi i šta je to što iz njih proizilazi", rekao je ministar Vulin.

On je istakao da niko ne sme bez odgovarajućeg naloga da presreće komunikaciju i prisluškuje bilo kog građanina Srbije i da je to posebno osetljivo kada je u pitanju predsednik države.

Prema njegovim rečima, predsednika Vučića i njegovu porodicu dugi niz godina pokušavaju da upletu u bilo kakvu kriminalnu aferu i ne uspevaju u tome nijedan put.

U tom kontekstu ministar Vulin je naveo slučaj Jovanjice, koji, kako je rekao, treba gledati iz tog ugla.

"Posebno imajući u vidu svedočenje prvooptuženog Predraga Koluvije, koji kaže da su mu neki ljudi iz policije tražili da pominje Andreja Vučića, za koga sada znamo da nije imao nikakve veze sa tim slučajem", rekao je Vulin.

Policija će, kako je rekao, obratiti pažnju i na to svedočenje da utvrdi šta je istina.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija vrlo ozbiljno shvatila rat protiv mafije i da se trudi ne samo da taj rat vodi, već i da ga dobije.

"Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je rat mafiji, ne zato što to dobro zvuči, već zato što to treba da se radi i mi smo njegovo naređenje ozbiljno shvatili. Čitavo Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi ne da se taj rat samo vodi već i da se dobije", rekao je ministar Vulin sinoć u emisiji "Dnevni red" televizije B92.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je rekao da će svaki kriminalac i mafijaški vođa naići će na potpuno isti odgovor kao u slučaju Darka Eleza, čije je hapšenje, kako je dodao, donelo mir građanima Republike Srpske i Srbije.

Ministar je istakao da je srpska policija u borbi protiv kriminala spremna na saradnju sa svima u regionu, kao što je to bio slučaj prilikom hapšenja Eleza ili saradnje sa crnogorskom policijom kojoj je izručen osumnjičeni za šverc 5,4 tone kokaina.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru, Vulin je naveo da je situacija u tom gradu znatno bolja i da su nakon sastanka koji je održao sa rukovodiocima policijske stanice suspendovana dva inspektora, oduzeto više vozila, narkotika, oružja, kao i da su uhapšene osobe koje su neko duže vreme bile na poternicama.

"Obični građani u Novom Pazaru su zadovoljni. Nama nije cilj da Žandarmerija ostane dugo vremena u Novom Pazaru, već da ojačamo Policijsku upravu u tom gradu da se sama nosi sa svim oblicima kriminala", rekao je Vulin.

On je poručio da građani mogu da budu sigurni da je Srbija bezbedna zemlja koja će se uvek boriti protiv kriminala i da u Ministarstvu unutrašnjih poslova rade profesionalci, dobri i stručni ljudi, koji će tu borbu da vode.

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media