VESIĆ UPRAVO SAOPŠTIO: Beogradska kompanija obnoviće kuće kod Gline
Goran Vesić, Foto: Espreso, Predrag Mitić / Beta

dobre vesti

VESIĆ UPRAVO SAOPŠTIO: Beogradska kompanija obnoviće kuće kod Gline

Vesić je naveo da će biti objavljen broj žiro računa mitropolije i apelovao na sve koji mogu da uplate novac za obnovu kuća i nabavku mobilnih jedinica

Objavljeno: 03.01.2021. 11:04h

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će oko Božića u Beogradu biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline.

Vesić je rekao da će tom sastanku prisustvovati i predstavnici Privredne komore Srbije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije s kojim je, kaže, razgovarao o situaciji u mestima u Hrvatskoj pogođenim razornim zemljotresom.

''Mi ćemo preuzeti obavezu da sa tim građevinskim kompanijama krenemo u obnovu kuća, prvo u selu Majska Poljana koje je najviše stradalo od zemljotresa. Oko Božića ćemo organizovati sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da svaka obnovi po jednu-dve kuće'',rekao je Vesić za TV Pink.

On je kazao da je Grad Beograd uplatio 100.000 evra na račun mitroplije zagrebačko-ljubljanske za nabavku mobilnih jedinica za stanovnike sela oko Petrinje koji su ostali bez krova nad glavom i koji, kako je rekao, spavaju u kolima.

Vesić je naveo da će biti objavljen broj žiro računa mitropolije i apelovao na sve koji mogu da uplate novac za obnovu kuća i nabavku mobilnih jedinica.

''Jedna mobilna jedinica košta oko 3.300 evra, molim sve kompanije koje mogu da se uključe i pruže pomoć'', rekao je Vesić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media