Mao Ce Tung je malo dete za njega! Srpski poslanik bi da uvede komunistički porez na luksuz iz moralnih razloga!
Foto: Stefan Jokić

kina pati za ovakvim kadrovima

Mao Ce Tung je malo dete za njega! Srpski poslanik bi da uvede komunistički porez na luksuz iz moralnih razloga!

Spremite se: odavno niste pročitali nešto besmislenije od predloga Dušana Pavlovića, poslanika Pokreta Dosta je bilo u Skupštini Srbije
Objavljeno: 15:06h

Svoj novac, koji ste krvavo zaradili, možete da trošite kako želite. Možete da kupite skup automobil, da pazarite skupe cipele ili pak da suprugu/supruzi kupite skupoceni Roleks sat za godišnjicu.

Tako je u praksi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ne, međutim, ako o vašim parama odlučuje Dušan Pavlović, potpredsednik pokreta "Dosta je bilo" i vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka.

foto: Beta / Miloš Miškov

Pavlović je još 2010. godine napisao, a potom u NIN-u objavio predlog izmene našeg poreskog sistema, po kojem bi se uveo progresivni porez na ličnu potrošnju koja nije racionalna.

U prevodu, ako ste se grčili i znojili da sebi priuštite lagodan život, on bi vam na to udario porez! U rasipanje novca, po njegovom mišljenju ne spada hrana, struja, grejanje, telefon, zdravlje. Ali zato je trošenje novca na neproduktivne stvari - puko traćenje. Jer - pametnije je štedeti.

Poreska politika pokreta DJB predlaže da se uvede neka vrsta poreza na luksuz i to iz moralnih razloga. Razlog tome su, jelte, loše poruke koju vlasnik "bembare" na Dorćolu šalje "ženskom delu populacije" i što podstiče druge batice da sebi kupe još skuplja i veća kola, zbog te iste "populacije".

foto: Zorana Jevtić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.