MINISTAR MOMIROVIĆ OTKRIO ŠTA NAS ČEKA U NAREDNOJ GODINI: Prioritet su VAKCINE!
Medicinska kriza nas je potpuno paralisala, Foto: Printscreen/YouTube/HotelMona

poruka

MINISTAR MOMIROVIĆ OTKRIO ŠTA NAS ČEKA U NAREDNOJ GODINI: Prioritet su VAKCINE!

"Sve moje želje i očekivanja u vezi su sa korona krizom, jer ona uništava civilizaciju iz ugla ekonomije i socijalnog života", rekao je on....

Objavljeno:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović očekuje da Srbija u novoj 2021. izađe iz korona krize i nastavi ubrzanu realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, a prioriret je da se do kraja godine završi izgradnja deonice autoputa "Miloš Veliki" od Preljine do Požege i brza pruga od Beograda do Novog Sada.

Momirović je rekao da se najviše ulaže u izgradnju autoputeva i pruga koji će vrlo brzo premrežiti našu zemlju i omogućiti da se brzo stigne sa jednog njenog kraja na drugi.

"Moramo da završimo autoput Preljina - Požega i brzu prugu Beograd - Novi Sad i tu nema diskusije i kompromisa", poručio je Momirović.

Ostali strateški projekti su, kaže, gradnja Moravskog koridora Pojate - Preljina, zatim Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, autoputa Ruma - Šabac i brze saobracajnice Šabac - Loznica.

Takođe, gradnja deonice autoputa od Beograda ka Sarajevu Kuzmin - Sremska Rača, završetak obilaznice oko Beograda i izgradnja stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Dodaje da lično očekuje da u 2021. izađemo iz ove medicinske krize koja nas je potpuno paralisala, kao i ceo svet.

"Ekonomske i socijalne aktivnosti su potpuno otežane i nadam se da ćemo krenuti polako da izlazimo iz toga. Kao što znate, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je krenula sa vakcinacijom, što nije slučajno", naveo je ministar.

Ističe da smo prvi u regionu i jedni od prvih u Evropi uspeli da dopremimo odgovarajuće količine medicinskih sredstava i to tako da smo prvi put bili u situaciji da dajemo pomoć i našim zapadnim partnerima.

"Srbija je davala pomoć mnogim državama koje su dosta razvijenije od nje. Sada se ponavalja situacija i Srbija je među prvim zemljama koja ulazi u vakcinaciju. Ako bismo uspeli da vakcinišemo dovoljno ljudi, pre svega, starijih mi bismo među prvima izašli iz krize ili počeli da izlazimo", kaže Momirović, koji je član Kriznog štaba.

Više nije bitna cena po kojoj možemo da rešimo taj problem, napomenuo je on i naglasio da će svi koji se budu izborili sa koronom posle lako nadoknaditi te finansijske izdatke.

"Sve moje želje i očekivanja u vezi su sa korona krizom, jer ona uništava civilizaciju iz ugla ekonomije i socijalnog života. Predugo traje i očekujem da ćemo mi kao civilizacija to uspeti da rešimo u narednim godinama", rekao je Momirović.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.