VUČIĆ: Srbija ne pravi destrukcije, ali ima pravo da pomogne svom narodu u Bosni i Hercegovini
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

obraćanje šefa države

VUČIĆ: Srbija ne pravi destrukcije, ali ima pravo da pomogne svom narodu u Bosni i Hercegovini

Dodaje da ni pozicija Bošnjaka nije lagodna, kao i da su oni jedini stradali više od Srba.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija ne pravi destrukcije u BiH, ali da se Srbija suštinski promenila i osnažila, i da ima pravo da bude svoj na svome i da pomogne svom narodu u skladu sa zakonom.

O tome kakav je odnos Srbije kada je u pitanju BiH i RS, Vučić je na tv Prva rekao da se Srbija do sada suočavala sa tim da u politici mora samo da gubi, ali da više nije tako.

Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo ocenio je da Vučić govori o teritorijalnom integritetu, a preskače suverenitet BiH, da se sa RS razgovara o hidrocentralama na Drini, a da se preskače Sarajevo.

Vučić je rekao da očekuje da se kaže šta je destruktivno i istakao da je osam godina dao sve od sebe da ne odgovara na klevete, kao što su one da je ubijao po Sarajevu, ili da je izmislio napad u Srebrenici.

"Ćutao sam i pružao ruku, jer BIH mora da bude najbolji partner Srbiji i odnosi sa Srbijom moraju da budu dobri", rekao je Vučičh.

Dodaje da ni pozicija Bošnjaka nije lagodna, kao i da su oni jedini stradali više od Srba.

"Moramo da pokažemo pijetet i da razumemo zasto su nezadovoljni i šta ocekuju, na delima sam se trudio da razvijamo najbolje odnose", rekao je Vučić i podsetio da je predlagao izgradnju puteva i pruga, ne samo sa RS, već kroz BiH, da bi se narodi spajali, jer moraju da žive zajedno.

Odgovorio je i da govori o teritorijalnom integritetu, a ne suverenitetu BIH, jer je suverenitet podeljen na dva entiteta, i na odnos centralnih vlasti sa dva entiteta, i da u tome nema zlih namera.

Kada je u pitanju energetski dogovor sa RS napominje da se nije ušlo u one projekte koji su Drina-Drina, sa BiH, već gde se ta reka nalazi na teritoriji RS.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.