Roditelji besni: Pa, dobro bre, oguliste nam kožu s leđa, a i dalje nemamo za đačke knjige!
Foto: Zorana Jevtić

diplome jeftine, udžbenici skupi

Roditelji besni: Pa, dobro bre, oguliste nam kožu s leđa, a i dalje nemamo za đačke knjige!

Roditeljske muke, kako je septembar sasvim blizu, sve su veće i veće. Udžbenici su preskupi, a gde su odeća, obuća, rančevi...
Objavljeno:

Nikad skuplji udžbenici, nikad jeftinije diplome.

Ova tužna parola koja kruži Tviterom oslikava našu realnost. Dok se o kupovini diploma ćuti, uglavnom, o kupovini udžbenika očajni roditelji pričaju na sav glas. Ali uzalud.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Udžbenici za II i V izašli su me 17 hiljada dinara! Bez svesaka, olovaka, gumica i bez još 4 knjige koje fale - očajna je jedna Beograđanka.

I nije jedina.

Po računici našeg portala, za slanje jednog deteta u osnovnu školu treba vam, sa knjigama, priborom, i po kojim parčetom odeće - 45.000 dinara.

foto: Zorana Jevtić

Oni koji imaju više dece moraju da budu doooobri ekonomisti.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

Prosečna cena udžbenika je 650 dinara, dok se na ulicama, polovni udžbenici nađu i za tri puta manju cenu. No, prodavci su sve više na udaru komunalne policije, pa je juče u Kosovskoj ulici u Beogradu došlo do zaplene velikog broja udžbenika.

foto: Filip Plavčić

- Ma ovo je nečuveno, nemamo plate da pokrijemo sve troškove, a onda nam hapse prodavce bez kojih ne bismo mogli! Jesu li najveći problem u državi lubeničari i prodavci polovnih knjiga! Ja ću nastaviti da "lovim" polovne udžbenike, to radim od pre desetak dana, jer ne bih drugačije mogla da platim knjige za svoje dvoje dece u osnovnoj školi - priča nam Beograđanka M.J. (39).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.