LAVROV PRENEO PUTINOVE POZDRAVE SRPSKOM NARODU: Sa Vučićem položio cveće na grob PATRIJARHA IRINEJA (VIDEO)
Avion sleteo na beogradski aerodrom, Foto: Printscreen

VAŽAN SASTANAK

LAVROV PRENEO PUTINOVE POZDRAVE SRPSKOM NARODU: Sa Vučićem položio cveće na grob PATRIJARHA IRINEJA (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom

Objavljeno: 14:16h

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stigao je u Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

13.59 – Vučić: “Patrijarh bi danas bio ponosan, a naše je da vama kažemo veliko hvala, ovo je i vaš Hram. Hvala i vama i Vladimiru Putinu.”

13.54 – Lavrov: “Počasna mislija mi je da čitam pismo predsednika Putina – Poštovani predsedniče i dragi prijatelji, srdačno čestitam završene mozične radove u Hramu Svetog Save. Samo podizanje hrama je udružilo mnogo generacija u uzdizanju sećanja na Scvetog Savu, Mozaik koji je ulepšao zidove Hrama je zaidnički rad srpskih i ruskih umetnika i simboliše zajedničku borbu. Patrijarh je ulagao mnogo u izgradnju Hrama i to mu je bio jako važno, zato još jednom izražavam saučešće zbog njegove smrti. Želim lep život Beograđanima i srpskom narodu. Vladimir Putin.

Želim i u svoje ime da izrazim saučešće u ime ruskog naroda srpskom narodu povodom smrti patrijarha. Želim i da iskažem veliko prijateljstvo ruskog naroda Srbima.

13.44 – Vučić I Lavrov polažu cveće na grob patrijara Irineja.

13.40 – Vučić i Lavrov obilaze Hram Svetog Save.

foto: Printscreen / Tanjug

13.34 – Očekuje se obilazak Hrama Svetog Save i pologanje cveća na grob nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja.

13.27 – Vučić: “Poštovani ministre i prijatelju Lavrov, dragi naši veterani i borci za slobodu, danas stojimo na mestu gde je sećanje na one koji su dali život za slobodu. Nije ih ništa sorečila da daju život za našu slobodu. Naš dug je mnogo veći od običnog sećanja. Srpski i ruski narod privrženi pravu pravdi i slobodi. Junačka dela naših predaka večno pamtimo. Borimo se da ne prekrajaju isroriju. Hvala Putinu što ne dozvoljava prekrajanje istorije. Kad izgubi slobodu čovek izgubi sve i zato nećemo dozvoliti da se to desi. Živele Rusija i Srbija.”

13.21 – Lavrov: “Velika mi je čast da prsustvujem ceremoniji paljenja večne vatre i polaganje venaca na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda. Sovjetski vojnici su se rame uz rame sa srpskim junacima borili da slome zlo i da odrnanimo mir i pravednost. Sećamo se onih oji su se borili protiv pogibije. To je dužnost svih nas. Mi i naši srpski prijatejli ne priznajemo reviziju dokumenata Drugog svetskog rata.Zahvaljujem se narodu Srbije što se seća pogbije naših junaka.”

13.12 – Počela ceremonija paljenja večne vatre, prisustvuju Vučić i Lavrov.

foto: Printscreen

12.47 – Očekuje se ceremonija paljenja večne vatre i polaganje venaca na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

foto: Printscreen/Youtube/Tanjug

12.42 – Lavrova je u Beogradu dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

foto: Printscreen/ Tanjug

12.36 – Avion u kojem je Sergej Lavrov je sleteo na beogradski aerodrom.

Vučić i Lavrov će, najpre, u 12.50, prisustovati ceremoniji paljenja večne vatre i položiti vence na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Zatim će, u 13.40, obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja, saopštila je Pres služba predsednika.

Tom prilikom, ministar Lavrov pročitaće pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu, u kome su učestvovali i ruski umetnici.

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije razgovaraće u 16.30 u Vili Mir, a nakon sastanka planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

(Espreso.co.rs / Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.