POTVRĐENO! Medlin Olbrajt će biti uključena u dijalog Beograda i Prištine
Medlin Olbrajt, Foto: AP

biće veselo

POTVRĐENO! Medlin Olbrajt će biti uključena u dijalog Beograda i Prištine

Server je kazao da razume da je "mnogi Srbi neće ceniti jer je zagovarala učešće NATO u ratu posle propasti pregovora u Rambujeu"

Objavljeno:

Profesor na Univerzitetu "Džons Hopkins" u Vašingtonu Danijel Server izjavio je da će nekadašnja šefica američke diplomatije Medlin Olbrajt biti uključena u dijalog Beograda i Prištine u ime naredne administracije SAD, bez obzira na to šta Srbi misle o njoj.

"Nije važno šta Srbi misle o tome ili ne da Medlin Olbrajt bude uključena. Ona će biti uključena. Bivša je državna sekretarka i važna je struja, ne toliko u Demokratskoj stranci, već u mislećem demokratskom svetu, delu demokratkog sveta koji misli o spoljnog politici. A i živela je u Srbiji, govori srpski. Mislim da bi to trebalo ceniti", rekao je Server za televiziju N1.

Server je kazao da razume da je "mnogi Srbi neće ceniti jer je zagovarala učešće NATO u ratu posle propasti pregovora u Rambujeu".

"A i savršeno razumem kako se postavljaju prema meni, iako sam se ja protivio bombardovanju. Ipak, nije važno, ona će imati uticaja, ima zanimljive stvari da kaže", naveo je Server.

Dodao je da zna da u Beograd nije dobrodošao niko od istaknutih učesnika prošlonedeljne sednice Spoljnopolitičkog odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD, na kojoj su razmatrani politički pristupi koje bi administracija budućeg američkog predsednika Džozefa Bajdena mogla da primeni prema Zapadnom Balkanu.

Učesnici te sednice, na kojoj su uz Servera i Olbrajtove govorili i odlazeći predsedavajući Odbora za spoljne poslove i albanski lobista Eliot Engel i predstavnik nevladine Fondacije Džejmstaun Januš Bugajski, poručili su da Srbija mora da prizna Kosovo koje treba da postane članica UN..

On je kazao "Amerikanci i Evropljani moraju zajedno da rade" po pitanju dijaloga Beograda i Prištine jer su i EU i SAD dokazali da ne mogu sami da dođu do rešenja problema.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.