VLADA USVOJILA PLAN REORGANIZACIJE SRBIJAGASA: Odmah se oglasila Zorana Mihajlović!
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

početak reformisanja

VLADA USVOJILA PLAN REORGANIZACIJE SRBIJAGASA: Odmah se oglasila Zorana Mihajlović!

Mihajlović je istakla i da reformisanje Srbijagasa osim što je propisano zakonima Srbije predstavlja i preuzetu međunarodnu obavezu

Objavljeno:

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila plan reorganizacije Srbijagasa, što označava početak reformisanja i modernizacije gasnog sektora Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Dodala je da će reformisanje Srbijagasa stvoriti uslove za stabilno i sigurno snabdevanje gasom, kao i mnogo efikasnije i profitabilnije poslovanje gasnih preduzeća.

Plan reorganizacije podrazumeva pre svega razdvajanje delatnosti transporta i distribucije gasa između Srbijagasa i preduzeća Transportgas i Distribucijagas Srbija, kao i njihovo licenciranje za delatnost koju obavljaju.

Mihajlović je istakla i da reformisanje Srbijagasa osim što je propisano zakonima Srbije predstavlja i preuzetu međunarodnu obavezu, jer se njime sprečava najavljeno uvođenje mera Ministarskog saveta Energetske zajednice protiv Srbije a važno je i zbog otklanjanja prepreka za otvaranje Poglavlja 15 u pregovorima sa Evropskom unijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.