VIOLA FON KRAMON JE NAJOSTRAŠĆENIJA U BORBI ZA NEZAVISNO KOSOVO: Vučić joj odgovorio na OPTUŽBE!
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

o demokratiji

VIOLA FON KRAMON JE NAJOSTRAŠĆENIJA U BORBI ZA NEZAVISNO KOSOVO: Vučić joj odgovorio na OPTUŽBE!

"Reč je o rezoluciji u kojoj se traži od pet zemalja koje nisu priznale Kosovo da to učine, i da se tako izvrši dodatni pristisk na Srbiju. A, o ličnim napadima neću da govorim", rekao je Vučić

Objavljeno:

Izvestilac EP za Kosovo Viola fon Kramon je najostrašćenija u borbi za nezavisno Kosovo, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom njenih izjava, ali i njenog nacrta izveštaja o Kosovu.

"Reč je o rezoluciji u kojoj se traži od pet zemalja koje nisu priznale Kosovo da to učine, i da se tako izvrši dodatni pristisk na Srbiju. A, o ličnim napadima neću da govorim", rekao je Vučić.

Komentarišući njenu ocenu da vlast u Srbiji ugrožava demokratiju, Vučić je rekao da i Aljbin Kurti kaže da u Srbiji nema demokratije, te ironično dodao "neka je u Prišini mnogo demokratije, važno da je u Beogradu nema." On je istakao da je Srbija krenula u ozbiljne reforme u oblasti vladavine prava i uveren je da će svi morati da priznaju rezultate, jer su postavljene konkretne stvari i kriterijumi, koje će, napominje, Srbija u kratkom roku da ispuni.

"Videćemo reakciju. Ali, to je postalo političko sredstvo za razne pritiske", rekao je Vučić.

U tom smislu, primetio da je da bi, kada bi kao predsednik, bez saglasnosti vlade i skupštine, potpisao nezavisnost Kosova, dobio "Nobela" za mir i postao najveći demokrata u ovom delu sveta.

"Ili da kažem da RS nema podršku Srbije i da neće dobiti finansijsku injekciju iz Srbije, tek bih tada bio poštovan, demokrata najveći na svetu. Nemojte da imate zabluda da politički interesi nisu povezani i sa tim kriterijumima", rekao je Vučić.

On je upitao i da li je možda bilo više demokratije 2012. godine, kada, kaže, ni u jednom mediju opozicija nije mogla da se pojavi, a sada je nema.

"Nema odgovora na sva pitanja i zato će ljudi razumeti zašto ovoliki pristici i zašto se sve ovo radi", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.