Hrvati poručili: Šešelj kod nas persona non grata, biće uhapšen ako dođe!
Foto: Marina Lopičić

nepoželjan kod suseda

Hrvati poručili: Šešelj kod nas persona non grata, biće uhapšen ako dođe!

Hrvatski MUP je krajem marta ove godine zabranio eventualni ulazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka
Objavljeno: 20:20h

MUP je tada obavestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rešenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza. Hrvatski Zakon o strancima predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

foto: Petar Lazović

Ministarstvu spoljnih poslova Srbije potvrdilo je ranije beogradskoj televiziji N1 da je Šešelj dobio diplomatski pasoš na šta ima zakonsko pravo kao narodni poslanik Skupštine Srbije. - Zakonom o putnim ispravama i Uredbom o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša precizno je utvrđeno ko ima pravo na posedovanje diplomatskog i službenog pasoša - navelo je Ministarstvo. Na osnovu tih uredbi, pravo na diplomatski pasoš imaju predsednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije. Šešelj je na svom tviter profilu napisao ranije danas da je dobio pasoš i da se nada da mu hrvatske vlasti "kao uglednom diplomati" neće praviti nikakve probleme.

(Espreso.co.rs/ Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.