Predsednik Srbije o odnosima sa Crnom Gorom: Proterivanje našeg ambasadora svakako nije bio PRIJATELJSKI ČIN
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

UŽASNUT KAMPANJOM KOJA SE VODI

Predsednik Srbije o odnosima sa Crnom Gorom: Proterivanje našeg ambasadora svakako nije bio PRIJATELJSKI ČIN

Kako je dodao užasnut je kampanjom koja se vodi protiv srpskog naroda u Crnoj Gori

Objavljeno:

Užasnut sam kampanjom koja se vodi protiv srpskog naroda u Crnoj Gori - rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na RTS.

On je, govoreći o novoj vladi Crne Gore prokomentarisao i proterivanje srpskog ambasadora.

- Proterivanje ambasdora Vladimir Božovića svakako nije bio prijateljski čin. Prva naša odluka je bila rutinska, uobičajena odluka. Onda smo seli i rekli, da u tih 72 sata dajemo crnogorskom ambasdoru da se povuče iz zemlje - rekao je on.

Kako je dodao užasnut je kampanjom koja se vodi protiv srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Iznose se lažni citati, Srbi postaju okupatori kako kažu. Milo Đukanović me optužio da sam direktni krivac za njegov poraz na izborima u Crnoj Gori. Ja samo želim da govorim o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori. Srba ima 28,6 odsto u toj zemlji. Mi samo brinemo o svom narodu, ne ugoržavamo nezavisnost Crne Gore. Vidim kako se spolja nameće žestoka antisrpska kampanja - rekao je Vučić i dodao da će "Srbija sarađivati sa novom vladom Crne Gore".

O Vašintonskom sporazumu i Bajdenu

Na pitanje utiče li promena na čelu SAD na primenu Vašingtonskog sporazuma, on je rekao da će sutra razgovarati sa Robertom O'Brajanoom i dodao:

- U prvoj polovini sledeće godine ću, nadam se, videti Džoa Bajdena na bilateralnom razgovoru. Imamo dobre odnose. Nije tajna šta on misli o Kosovu, po tom pitanju nam neće biti nimalo laka pozicija, ali Priština ništa neće da provede u delo zbog njihovih unutrašnjih razloga. Videćemo u taktičkom smislu kako da sprovedemo u delo sve. Već 10. će biti nastavak tehničkog dijaloga, po pitanju imovine i finansijskih zahteva. Ti ljudi koji svakoga dana pričaju o dijalogu, oni ne pričaju o dijalogu, već o tome kako Tanja Fajon insistira da oni koji imaju minimalnu podršku naroda vladaju ovom zemljom. Danas su me nazvali veleizdajnikom. Što onda da pričate sa veleizdajnikom, bolesnikom, psihopatom, šefom mafije, sa nekim ko ima samo jedan stan? Zašto vi koji ste po 35 puta bogatiji da pričate sa mnom - upitao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.