Ješić platio wc šolju 6.000 evra! Pa je l od zlata majku mu?!
Foto: Petar Lazović / Fonet

široko široko

Ješić platio wc šolju 6.000 evra! Pa je l od zlata majku mu?!

Skupština opštine Inđija, u vreme dok je na njenom čelu bio potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić, sklapala je brojne ugovore sa raznim kompanijama, koje su kasnije deo novca dobijenog od opštine prosleđivale udruženju njegovog rođenog brata!
Objavljeno: 10:22h

Tako je opština jednom prilikom samo za tri wc šolje iskeširala 6.000 evra!

Samo jedan od primera je posao obnove objekta „Sokolski dom”, a koji se u medijima već pominjao kao sumnjiv posao preko kojeg je tadašnji prvi čovek Inđije sklapao unosne ugovore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, deo dokumentacije, koju Alo! objavljuje, pokazuje da je opština aprila 2003. na tenderu dela obnove objekta „Sokolski dom”, vrednosti 1,87 miliona dinara, dala posao kompaniji „Vizor”. Cene radova i materijala bile su toliko visoke da su samo tri wc šolje navodno plaćene 6.000 evra. Zato je nekoliko meseci kasnije, na ime donacije, čak 250.000 dinara (oko 4.000 evra) od „Vizora” završilo na računu Udruženja „Mediumgroup”, čiji je predsednik Ješićev rođeni brat Vladimir!

foto: Fonet

- Kako se navodi u samom ugovoru, predviđeno je da se samo za tri wc šolje plati 163.902 dinara, što je po tadašnjem kursu evra iznosilo čak 5.700 evra, odnosno 1.900 evra po jednoj wc šolji. Pa to je zaista neverovatno! Ne znam jesu li te šolje od zlata. A ta kupatila bila su samo jedan deo onoga što je „Vizor” radio u „Sokolskom domu”. Ko zna čega tu još ima - ocenjuje sagovornik Alo!.

No istim ugovorom predviđeno je i da se za sedam lavaboa plati 617.660 dinara, odnosno tadašnjih oko 9.700 evra ili oko 1.400 evra po jednom lavabou.

- Takođe, za jednu tuš kabinu je navedeno da je cena 86.222 dinara, što je tada iznosilo oko 1.400 evra. Jasno je da su cene bile potpuno napumpane, jer zaista ne znam kakve su to kupatilske elemente kupovali po tako paprenim cenama. Indikativno je da je posle toga dobar deo love prosleđen Ješićevom rođenom bratu Vladimiru, jer je ista ta firma koja je renovirala „Sokolski dom” nekoliko meseci kasnije uplatila donaciju njegovom udruženju „Mediumgroup”, i to 250.000 dinara - dodaje.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.