DOBRI ODNOSI: Brnabić i ambasador Slovačke o unapređenju saradnje!
Ana Brnabić, Foto: Ana Paunković

unapređenje ekonomije

DOBRI ODNOSI: Brnabić i ambasador Slovačke o unapređenju saradnje!

Govoreći o borbi tokom pandemije Kovid 19, Brnabić je navela da je spašavanje ljudskih života apsolutni prioritet za Vladu Srbije i da se istovremeno izuzetni napori ulažu u opstanak privrede, koja trpi ogromne posledice

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je sa ambasadorom Slovačke Fedeorom Rosohom razgovarala o unapređenju ekonomske saradnje uprkos posledicama pandemije, zainteresovanosti slovačkih kompanija za dalje investiranje u Srbiji i nastavku dobrih političkih bilateralnih odnosa.

Sagovornici su se saglasili da dobri politički odnosi otvaraju dodatni prostor za unapređenje saradnje naročito u oblastima inovacija, istraživanja i razvoja, digitalizacije i savremenih tehnologija, zatim obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine.

Ambasador Rosohu je rekao da je veliki broj slovačkih kompanija već investirao svoj kapital u Srbiji, ali da i dalje postoje oni koji žele svoje poslovanje da prošire i na našu zemlju, zbog dobre poslovne klime.

Srpska premijerka je posebnu zahvalnost izrazila zbog principijelnog stava i istrajavanja Slovačke da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, istakavši da bez zemalja kao što je Slovačka ne bi bilo moguće istrajati u naporima da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i dođe do kompromisnog rešenja.

U tom procesu specijalni predstavnik EU za dijalog i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, kao dobar poznavalac regiona, ima značajnu ulogu, dodala je Brnabić.

Govoreći o borbi tokom pandemije Kovid 19, Brnabić je navela da je spašavanje ljudskih života apsolutni prioritet za Vladu Srbije i da se istovremeno izuzetni napori ulažu u opstanak privrede, koja trpi ogromne posledice.

Brnabić je takođe zahvalila ambasadoru na pomoći koju je Slovačka uputila zdravstenim ustanovama u Srbiji i dodala da je impresivna činjenica o broju testiranih građana u toj zemlji na korona virus.

Brnabić i ambasador Rosohu razgovarali su i o tome da posebnu sponu u odnosima dve zemlje čine pripadnici slovačke nacionalne manjine u Srbiji i srpska nacionalna manjina u Slovačkoj.

Ambasador je čestitao premijerki na reizboru na tu funkciju u poželeo joj uspeha u vremenima punim izazova i naročito u borbi protiv, kako je rekao, nevidljivog neprijatelja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.