CRNA GORA DOBIJA NOVU VLADU, PRVU BEZ DPS-a NAKON 3 DECENIJE, upućen poziv i Milu!
Crna Gora, Foto: Profimedia

VAŽNO

CRNA GORA DOBIJA NOVU VLADU, PRVU BEZ DPS-a NAKON 3 DECENIJE, upućen poziv i Milu!

U Skupštini Crne Gore u Podgorici, sutra u 12 sati, tri meseca i dva dana posle izbora, posle tri decenije vlasti DPS-a, počinje sednica na kojoj će Crna Gora konačno dobiti novu Vladu u kojoj neće biti ova partija.

Objavljeno:

Sednica će, kako se očekuje, trajati tri dana, a glasanje o novoj Vladi, ukoliko ne bude iznenađenja moglo bi da na red dođe u petak popodne.

Mandatar Zdravko Krivokapić, koji je ekspoze i sastav vlade poslanicima dostavio juče, predstaviće ekspoze na početku sednice. U Skupštini će zatim govoriti predsednici poslaničkih klubova a zatim sledi rasprava.

U sali će tokom zasedanja, zbog trenutne epidemiološke sitaucije, istovremeno moći da bude najviše 30 poslanika, dok će ostali sednicu pratiti iz poslaničkih klubova gde će čekati na red da se obrate poslanicima i javnosti. Kako je danas popodne prenela TV Vijesti, do danas se niko od poslanika nije prijavio za učešće na sednici na daljinu, iako je ta mogućnost predviđena izmenam poslovnika Skupštine od pre nekoliko dana. Svi poslanici biće u sali jedino u trenutku kada se bude glasalo o novoj vladi.

Poziv da prisustvuje ovoj istorijskoj sednici Skupštine Crne Gore upućen je i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji nije prisustvovao konstitutivnoj sednici parlamenta.

Inače, u Crnoj Gori je zbog pogoršane epidemiološke situacije od 19 sati na snazi policijski čas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.