Skupština Srbije 8. decembra o predlogu državnog budžeta za 2021. godinu!
Skupština Srbije, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

NAJAVLJENO

Skupština Srbije 8. decembra o predlogu državnog budžeta za 2021. godinu!

Po predlogu Vlade Srbije, u narednoj godini će prihodi budžeta biti 1.336,3 milijarde dinara, što je povećanje za 45 milijardi dinara u odnosu na procenjeni iznos prihoda za 2020. godinu

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 8. decembra, plenarnu sednicu o predlogu državnog budžeta za 2021. godinu, saopštio je danas njegov kabinet.

Po predlogu Vlade Srbije, u narednoj godini će prihodi budžeta biti 1.336,3 milijarde dinara, što je povećanje za 45 milijardi dinara u odnosu na procenjeni iznos prihoda za 2020. godinu.

Rashodi budžeta su planirani u iznosu od 1.514,8 milijardi dinara tako da će deficit biti tri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2021. godini.

Na dnevnom redu Šeste sednice Drugog redovnog zasedanja Skupštine su i predlozi odluka o finansijskim planovima za iduću godinu organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, Predlog zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2019. godinu, izmene Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnom dugu.

Poslanici će odlučivatu i o Predlog zakona o davanju državnih garancija za kredit koji će Skijališta Srbije uzeti od Unikredit (UniCredit) banke za izgradnju gondole Brzeće - Mali Karaman.

Sednica Skupštine će početi u 10.00.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.