SRBIJA MOŽE I DALJE DA RAČUNA NA POMOĆ EU U TEŠKIM VREMENIMA ZBOG KORONE: Sem Fabrici JASAN!
Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici, Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

podrška

SRBIJA MOŽE I DALJE DA RAČUNA NA POMOĆ EU U TEŠKIM VREMENIMA ZBOG KORONE: Sem Fabrici JASAN!

On je kazao da je Evropska komisija usvojila Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan

Objavljeno:

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici rekao je, tokom današnjeg susreta sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Кisić Tepavčević, da Srbija i ubuduće može da računa na podršku EU u teškom vremenu obeleženom pandemijom korone koja je pogodila svetsku privredu.

On je kazao da je Evropska komisija usvojila Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan koji predstavlja značajan program podrške za radna mesta u malim i srednjim preduzećima koje će finansirati EU, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takodje je rekao da je to Ministarstvo "važan partner" EU u Srbiji i kada se radi o upravljanju migracijama, suzbijanju nezaposlenosti mladih i podsticanju socijalne inkluzije.

Darija Кisić Tepavčević razgovarala je, kako je precizirano, sa Fabricijem o unapredjenju saradnje u oblastima zapošljavanja, podrške ranjivim grupama poput Roma i upravljanje migrantskom krizom.

Kako je istakla, podrška EU je Srbiji od "velikog značaja", s obzirom da obuhvata veliki broj oblasti.

"Jedan od prioriteta rada Ministarstva je veće zapošljavanje mladih i integracija naših državljana koji su se vratili u Srbiju. Zbog toga smo veoma zahvalni na saradnji i podršci EU. Takodje i u oblasti zapošljavanja, podršci Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao i zapošljavanju mladih i teže zapošljivih kategorija, kao i inkluziji Roma, i podršci sistemu socijalne zaštite u radu sa migrantskom populacijom", rekla je Kisić Tepavčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.