ZORANA MIHAJLOVIĆ JE PROGOVORILA O NEČEMU MNOGO VAŽNOM: Ovo morate da čujete!
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

ugalj

ZORANA MIHAJLOVIĆ JE PROGOVORILA O NEČEMU MNOGO VAŽNOM: Ovo morate da čujete!

Na polaganju kamena temljca za izgradnju postrojenja odsumporavanja u TENT B, Mihajlović je rekla da je Srbija odlaganjem te tranzicije i nedovoljnim ulaganjima u postojeća postrojenja u cilju zaštite životne sredine krišila sopstvene zakone

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbiji nepohodna energetska tranzicija, odnosno, izlazak iz perioda proizvodnje električne energije iz uglja i okretanje proizvodnji iz obnovljivih izvora.

Na polaganju kamena temljca za izgradnju postrojenja odsumporavanja u TENT B, Mihajlović je rekla da je Srbija odlaganjem te tranzicije i nedovoljnim ulaganjima u postojeća postrojenja u cilju zaštite životne sredine krišila sopstvene zakone.

Na pitanje novinara zašto je to kao ministar u vladi dozvolila, Mihajlović je kazala da je ona ministar rudarstva i energetike tek tri nedelje i da će energetska tranzicija sada biti u njenom fokusu.

"Zašto se prethodni ministri nisu bavili time ili se nisu dovoljno bavili time, to nije pitanje, to je prošlost. Od sada moramo da radimo mnogo više projekata iz obnovljiivh izvora, zbog toga nas čeka vreme ogromnih promena iz oblasti energetike", rekla je Mihajlović.

Na konstataciju novinara da nije prvi put ministarka rudarstva i energetike i upitana šta je tada učinjeno po pitanju energetske tranzicije, Mihajlović je odgovorila da su upravo od 2012. do 2014. godine planirani projekti iz obnovljivih izvora koji se tek sada počinju da se realizuju.

Istakla je da je za njihovu realizaciju bilo potrebno mnogo vremena i izrazila uverenje da to više neće biti tako, jer će se digitalizacijom energetike i rudarstva i to ubrzati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.