ANA BRNABIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM SRBIJE SAOPŠTILA: Crnogorski ambasador neće biti izbačen iz Srbije!
Foto: Printskrin

VAŽNO PITANJE

ANA BRNABIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM SRBIJE SAOPŠTILA: Crnogorski ambasador neće biti izbačen iz Srbije!

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Objavljeno: 19:00h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije Anom Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastali su se u 18 časova kako bi u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Tema sastanka su najnovija dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom, te postoji želja da se spuste tenzije.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Potom, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je postupilo na recipročan način, pa je ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević takođe proglašen personom non grata.

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da žali zbog proterivanja dvojice ambasadora i dodao da će nova vlada raditi na "ozdravljenju odnosa" sa Srbijom i promociji dobrosusedske politike s Beogradom.

19.00 - Ovo radimo da bi pokazali akt prijateljstva ka Crnoj Gori.

18.56 - Deluje da se u Podgorici samo nešto očekivalo kako bi naš ambasador bio izbačen. Mi neprijateljski akt ne želimo da imamo prema Crnoj Gori, pokazujući da sa njima želimo da sarađujemo. Žao mi je što se sve češće u Crnoj Gori da je Srbija bila okupator u Prvsom svetskom ratu. Mi koju svi širom sveta gledaju kao jednog od najvećeg mučenika Prvog svetskog rata se nažalost od nekih zvaničnika u Crnoj gori proglašava okupatorom.

18.52 - Uzvratili smo recipročnim merapa, predsednik je rekao da je naše prijateljstvo sa Crnogm Gorom važnije i naša saranja. Dosta je bilo sukoba u regionu. Zato nas je predsednik zamolio da razmotrimo ovu odluku. Odlučili smo da će Srbija povući odlulku o proterivanju abasadora Crne Gore iz Srbije - poručila je Brnabić

18.51 - Kao što znate Vlada Srbije juče je donelo odluku da na osnovu člana 9 Bečke konvencije proglasi Tarzana Miloševića za perosku non grata i da u roku od 72 časa napusti teritoriju naše zemlje. Ovo smo učinili nakon što je naš ambasador proglašen personom non grata - Počela je Ana Brnabić

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.