POTPISAN VAŽAN SPORAZUM SRBIJE I FRANCUSKE: Ovo je veoma značajno, Francuska pokazala naklonost, kaže Vučić (VIDEO)
Vučić, Foto: printscreen

generalni sekretarijat

POTPISAN VAŽAN SPORAZUM SRBIJE I FRANCUSKE: Ovo je veoma značajno, Francuska pokazala naklonost, kaže Vučić (VIDEO)

Veoma važan sporazum, Francuska pokazala prijateljstvo prema Srbiji

Objavljeno: 12:20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Frankom Risterom, ministrom Francuske za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju.

U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, ministar finansija Siniša Mali i francuski ministar potpisali su Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u našoj zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da mu je veliko zadovoljstvo što je danas razgovarao s francuskim ministrom i zahvalio mu se što je usred epidemije došao u Srbiju pokazao koliko prijateljstvo Francuske prema Srbiji.

- Uvek ste dobrodošli u našu zemlju. Veliko hvala što ste u vreme najsnažnijeg talasa i napada korona virusa i na Srbiju i na celu Evropu, došli u Srbiju i pokazali koliko je prijateljstvo francuske države, predsednika i vlade prema našoj zemlji. Danas je potpisan važan sporazum, modernizovaćemo našu elektro-mrežu zahvaljujući posvećenosti Francuske, Makrona i Ristera, ali i našim naporima. Pre kraja sledeće godine krećemo u ozbiljne građevinske radove. Ostaje nam mnogo posla, teškog i napornog - kazao je predsednik.

Vučić je rekao da smo uspeli da pokrenemo radove na aerodromu i dodao da će beogradski aerodrom ubuduće biti savremeno opremljen i moderan. Predsednik je dodao da izgradnja metroa ne rešava samo saobraćajne probleme u glavnom gradu, već je to pitanje prestiža i snage jednog grada i jedne države.

On se zahvalio Makronu koji je uvek imao razumevanje za srpski narod i podsetio na njegov istorijski govor na Kalemegdanu.

Potpisivanju sporazuma i sastanku prisustvovao je i ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni.

Ministar Mali je istakao da je ovo veoma važan projekat i da je vredan 581 milion evra. On se zahvalio i francuskom ministru što se danas nalazi u Beogradu. Francuska potvrđuje svoje interesovanje da podrži prioritetne, strateške projekte u Srbiji i da angažuje svoja finansijska sredstva.

- Danas smo potpisali veoma važan sporazum sa vladom Republike Francuske, o saradnji na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata. Konkretno mislim na projekat izgradnje metroa u Beogradu, i na projekat unapređenja i povećanja efikasnosti elektrodistributivne mreže u našoj zemlji - rekao je ministar.

Francuski ministar je istakao da sinoć stigao u Beograd i da mu je bilo jako važno da je danas u Beogradu i da prisustvuje potpisivanju Sporazuma koji je važan korak i etapa.

Rister je, između ostalog, rekao da će studija izvodljivosti za metro u Beogradu biti gotova sledeće godine.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.