MALI SAOPŠTIO: Vlada Srbije danas usvaja predlog budžeta za 2021. godinu
Vlada Republike Srbije, Foto: Stefan Jokić

ulazi u skupštinsku raspravu

MALI SAOPŠTIO: Vlada Srbije danas usvaja predlog budžeta za 2021. godinu

Mali je za Pink rekao da je rok da ga poslanici Skupštine Srbije pregledaju i daju svoje komentare 15 dana, te da će potom akt ući u skupštinsku raspravu

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas na sednici Vlade Srbije biti usvojen predlog budzeta za sledeću godinu, koji će se do kraja dana naći i u Skupštini Srbije.

Mali je za Pink rekao da je rok da ga poslanici Skupštine Srbije pregledaju i daju svoje komentare 15 dana, te da će potom akt ući u skupštinsku raspravu.

Ministar je objasnio da je budžet prevashodno usmeren na razvoj i da će se, pored kovid krize, u izgradnju auto- puteva, mostova, rehabilitaciju železničkih pruga uložiti više novca nego ikada.

“U budžetu će za kapitalne projekte biti izdvojene 274 milijarde dinara i kapitalni budžet biće povećan za 35 odsto”, rekao je Mali.

Sledeće godine će se, prema njegovim rečima, ići na povećanje životnog standarda, penzije će biti veće za 5,9 odsto, minimalna zarada za 6,6 odsto, a plate u javnom sektoru za pet odsto za one koji nisu u zdravstvenim ustanovama a od aprila i za njih pet odsto.

Istakao je da će i opterećenje na zarade biti manje za dodatnih 0,6 odsto.

Kada je reč o programu “Moja prva plata”, naveo je da se javilo 10.000 preduzeća, 17.000 mladih i da su u toku intervjui sa njima, te da je oko 5.000 njih već potpisalo sporazume.

Mali je rekao da je velika verovatnoća da će oni kada završe praksu ili posao u toj firmi, kod poslodavca i ostati ili će bar steći radno iskustvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.