REBIĆ SE OGLASIO: Pobedili smo zamišljenog teroristu, pobedićemo i mafijaše! OVAKO JE PROŠLA VEŽBA OBRUČ 2020!
Vladimir Rebić, Foto: Printscreen

VLADIMIR REBIĆ

REBIĆ SE OGLASIO: Pobedili smo zamišljenog teroristu, pobedićemo i mafijaše! OVAKO JE PROŠLA VEŽBA OBRUČ 2020!

"Nema dvojbe da ćemo u toj borbi pobediti", istakao je Rebić.

Objavljeno:

Policija je tokom vežbe "Obruč 2020" pokazala volju, sposobnost i odlučnost da se uhvati u koštac sa najvećim bezbednosnim izazovima, ocenio je direktor policije Vladimir Rebić i istakao da je metoda koju su pripadnici policije koristili tokom vežbe drugačija od borbe protiv mafije, ali da je rezultat isti.

"Večeras smo pobedili zamišljenog teroristu, a pobedićemo i mafijaše", rekao je sinoć Rebić za RTS.

Naveo je da je terorizam najveći izazov za ceo svet, ne samo za Srbiju i dodao da smo na vežbi "Obruč 2020" imali priliku da vidimo i gotovo fantastičnu opremljenost naših elitnih jedinica.

"Mislim da ovakvom manifestacijom mogu da budu zadovoljni i građani Srbije, jer su policijski službenici pokazali visok nivo posvećenosti u želji da se zaštiti život građana. Građani mogu da budu spokojni, a ja kao direktor ponosan", izjavio je Rebić.

Naveo je da je u ovoj godini raskrinkano 16 organizovanih kriminalnih grupa, uhapšeno 109 članova tih grupa, a od četiri mafijaška ubistva rasvetljena tri što, dodao je, šalje jasnu poruku o namerama da se policija obračuna sa organizovanim kriminalom.

"Nema dvojbe da ćemo u toj borbi pobediti", istakao je Rebić.

Podsetio je da je policija u vreme policijskog sata preduzimala mnoge aktivnosti da se propisi tokom vanrednog stanja sprovedu do kraja i dodao da policija sada daje punu podršku svim drugim službama koje su primarno nadležne u sprovođenju propisa koje donosi Vlada u suzbijanju korona virusa.

"Konkretno, od pre dva dana smo se stavili na raspolaganje svim inspekcijama na nivou opština i gradova da sa inspekcijama koje kontrolišu objekte u pogledu radnog vremena i uslova delatnosti pomognemo da se mere sprovedu do kraja. Naše aktivnosti su posebno intenzivne u noćnim satima kada zajedno sa inspekcijama obilazimo mesta gde se okupljaju građani", rekao je Rebić.

U Srbiji je, dodaje, u prethodne dve večeri na četiri, pet mesta bilo slučajeva nepoštovanja mera.

"Danas smo imali jedan nemio događaj gde su dva građana u Novom Sadu napala sanitarnu inspektorku. Oni su uhapšeni i sada se nalaze u policijskom zadržavanju, a nadam se da će se odlukom suda u narednih nekoliko meseci naći tamo gde im je mesto i da neće ometati sve one koji se bore da pandemija prođe sa što manje žrtava", napomenuo je Rebić.

Govoreći o migrantima, naveo je da će na svim mestima gde se oni okupljaju policija biti proaktivna, da će dežurati i snage Žandarmerije i snage redovne policije i da neće dozvoliti da se niko okuplja na način suprotan propisima.

Podsetio je da je svim migrantima koji se nalaze u sistemu obezbeđena medicinska i sva druga zaštita i da se oni ne mogu okupljati i remetiti život građana.

"Njima je većinu vremena zabranjeno da se okupljaju na trgovima ili da na ilegalan način pokušavaju da pređu granicu. Uloga policije je da spreči takva okupljanja", zaključio je Rebić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.