NE SAMO BEOGRAD - CELA SRBIJA MORA DA BUDE SIGURNA: Predsednik Srbije govorio nakon VEŽBE Obruč 2020
Od njih u narednim danima i nedeljama koji su pred nama očekujemo rezultate, Foto: Kurir

odlična vežba

NE SAMO BEOGRAD - CELA SRBIJA MORA DA BUDE SIGURNA: Predsednik Srbije govorio nakon VEŽBE Obruč 2020

"Obruč 2020" večeras je prikazao rešavanje krizne situacije u noćnim uslovima

Objavljeno:

Pripadnici MUP-a su garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić, nakon antiterorističke taktičko pokazne vežbe MUP-a "Obruč 2020".

"Od njih u narednim danima i nedeljama koji su pred nama očekujemo rezultate. Ne samo u Beogradu, već i cela Srbija mora da bude sigurna, bezbedna i da u potpunosti pobedi kriminal i mafiju", rekao je Vučić.

Čestitao je pripadnicima MUP-a na svemu što su prikazali, što su, kako je rekao, važne stvari.

Posebno je primetio helikoptere H 145, koji su, kaže, pokazali da i na prostor koji nije unapred pripremljen za sletanje, u noći, mogu da dejstvuju.

"Koliko su nisko leteli, plašio sam se da li će moći da slete pored bandera... a pokazali su kako mogu da prate automobile", rekao je Vučić i dodao da su svi pripadnici MUP-a pokazali dobru pripremljenost i obučenost.

"Obruč 2020" večeras je prikazao rešavanje krizne situacije u noćnim uslovima o spremnost pripadnika MUP-a da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u nocnom režimu i otežanim uslovima.

Cilj vežbe bio je da se pokaže obučenost da hitnom intervencijom bez odlaganja, uz korišćenje opreme visokog nivoa balisticke zaštite i savremenih tehnickih uredaja, pripadnici MUP-a savladaju teroriste i zaštite gradane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.