Vučić: Srbi više neće u smrt! (FOTO)
Foto: FoNet

obeležavanje 75 godina od genocida u jasenovcu

Vučić: Srbi više neće u smrt! (FOTO)

Premijera i članove vlade Srbije na aerodromu su dočekali predsednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik RS Milorad Dodik
Objavljeno: 21:42h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade stigli su danas u Banjaluku, odakle će otići u Donju Gradinu, gde se obeležava 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Premijera i članove vlade Srbije na aerodromu su dočekali predsednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik RS Milorad Dodik, kao i članovi vlade Srpske.

Toma vodi opoziciju protiv Vučića?!

- Za sve su im bili krivi Srbi. Donja Gradina je jedno od hiljada stratišta u kojima je naš narod stradao, a da se i ne zna tačan broj. Zadatak institucija Srbije je da utvrde koliko je Srba stradalo u Jasenovcu. Nikada više nikome nećemo dozvoliti Jasenovac, Jadovno ni Oluju. Srbi više neće u jame! Srbi više neće u smrt! - rekao je Vučić kod "Topole užasa" u Donjoj Gradini.

U Spomen području Donja Gradina u 19.30 minuta počeće državna manifestacija povodom obeležavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.

Nakon istorijskog časa i recitala, skupu će se obratiti Vučić i Dodik. Donja Gradina bila je deo sistema ustaških koncentracionih logora, čije je središte bilo u Jasenovcu, u Hrvatskoj, koji je osnovan 21. avgusta 1941. godine.

foto: Beta

- Na mestu gde su ustaše pravile svoju 'božju državu' ubijajući decu i ljude samo zato što su Srbi mi ćemo da pevamo 'Bože pravde' i da pokažemo da umemo da sačuvamo svoj rod i mir - rekao je Vučić po dolasku u Banjaluku uoči obeležavanja 75 godina od osnivanja koncentracionog logora NDH u Jasenovcu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.