Ruzić i Fabrici o saradnji Srbije i EU u oblasti obrazovanja!
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Foto: printscreen

ubedio ga

Ruzić i Fabrici o saradnji Srbije i EU u oblasti obrazovanja!

Ruzić i Fabrici o saradnji Srbije i EU u oblasti obrazovanja!

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su danas o postojećoj i budućoj saradnji između EU i Srbije u oblasti obrazovanja.

U saopštenju ministarstva navodi se da je Ružić ukazao da prosvetni radnici čuvaju vitalnost sistema u vanrednim okolnostima i da je održavanje nastave prioritet, kao i da pandemija ne sme da zaustavi aktivnosti na daljem razvoju obrazovanja izrazivši očekivanje da će se nastaviti odlična saradnja sa EU.

Dvojica sagovornika istakli su važnost obrazovanja i izrazili zadovoljstvo što je među prioritetima nove vlade.

Fabrici je istakao da EU ohrabruje novu Vladu Srbije da nastavi sa reformama u obrazovanju i sektoru inovacija, posebno u srednjem i visokom obrazovanju kako bi neophodne veštine bile bolje usaglašene sa potrebama tržišta rada.

Izrazio je nadu da će Srbija nastaviti da u punoj meri učestvuje u uspešnom programu Erazmus plus.

Fabrici je podsetio da EU podržava razvoj obrazovnog sektora u Srbiji sa oko 100 miliona evra bespovratne pomoći od 2004. godine, kao i sa blizu 90 miliona evra u oblasti tehnološkog razvoja.

Ružić i Fabrici su se saglasili da je važno obaveštavati šire društvo u Srbiji o brojnim važnim uspesima koje su Srbija i EU dosad postigle u sferi obrazovanja, zbog čega su, kako se navodi, odlučili da naredne nedelje zajedno obeleže zvaničan početak kampanje u toj oblasti.

Fabrici je čestitao Ružiću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će nastaviti pozitivnu i konstruktivnu saradnju sa ministrom i u novom resoru, kako po pitanju strateškog dijaloga, tako i po pitanju realizacije brojnih IPA projekata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.