OD SAD ĆE BITI MNOGO VIŠE POLICIJE NA ULICAMA: Vulin je objasnio zašto je doneta takva ODLUKA!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen/Youtube

saopštio

OD SAD ĆE BITI MNOGO VIŠE POLICIJE NA ULICAMA: Vulin je objasnio zašto je doneta takva ODLUKA!

"Na nama je da se borimo sa gotovo svim resursima, molim građane da nas podrže u tome i da budu uz nas", rekao je ministar.

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će policija večeras, kada stupaju na snagu nove mere za suzbijanje korona virusa, biti na ulicama u nešto većem broju i bliže prostorima gde eventualno može da se krši javni red i mir.

"Naravno da ćemo obezbediti sigurnost za svakoga", rekao je Vulin za RTS.

On je naveo da će policija biti tu ukoliko se neko suprotstavi komunalnoj miliciji, kao i da će upozoravati nesavesne građane da moraju da poštuju zakon koji je isti za sve.

Vulin je rekao da je čelo MUP došao da bi nastavio borbu s kriminalom i da posebno pojača borbu protiv organizovanog kriminala.

On je dodao da će fokus da stavi i na ulični kriminal, pedofiliju, džeparoše i sve one koji uznemiravaju svakodnevni život građana.

Komentarišući navode predsednika Aleksandra Vučića o borbi protiv mafije, Vulin je rekao da predsednik ništa ne govori slučajno i da je on hrabar čovek koji je, time što je to rekao, stavio sebe i svoju porodicu kao prve mete.

Govoreći o mafijaškim obračunima u Beogradu, rekao je da su u pitanju dva velika klana, škaljarski i kavački, koji raspolažu velikim količinama novca i da je brutalnost i surovost s kojom se suočavaju "filmska".

"Na nama je da se borimo sa gotovo svim resursima, molim građane da nas podrže u tome i da budu uz nas", rekao je ministar.

Istakao je da u zemlji nema mesta za organizovani kriminal koji je snažan kao država.

"U ovoj zemlji mafija neće i ne može da ima svoju državu", poručio je Vulin.

Ministar je rekao da definicija organizovanog kriminala govori o povezanosti kriminalnih struktura sa onima koji imaju neku moć odlučivanja u državi.

Kaže da su neki ljudi identifikovani, ali da policija nije ta koja odlučuje o objavljivanju identiteta, nego tužilaštvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.