ANA BRNABIĆ PRIČALA O JAPANU: Ovo morate da čujete, VAŽNO JE!
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, Foto: printscreen

ODNOSI

ANA BRNABIĆ PRIČALA O JAPANU: Ovo morate da čujete, VAŽNO JE!

Brnabićeva je, takođe, istakla važnost dobrih političkih i ekonomskih odnosa s Japanom

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru, na onlajn sastanku s guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadaši Maedom, ukazala na mogućnost investiranja u inovativna preduzeća u Srbiji i podršku njihovom daljem razvoju.

Kako je rekla, to bi moglo biti učinjeno po ugledu na model kakav je Japanska banka za međunarodnu saradnju već izgradila svojim investicijama u baltičkoj regiji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva je, takođe, istakla važnost dobrih političkih i ekonomskih odnosa s Japanom i posebno ukazala na značaj nedavno potpisanog međusobnog ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Guverner Japanske banke za međunarodnu saradnju Maeda je izrazio interesovanje za podrškom daljem privrednom razvoju Srbije kroz realizaciju novih investicija.

Dogovoren je nastavak razgovora na tehničkom nivou, kako bi se što pre video rezultat razgovora na visokom nivou i kako bi se podržale kako srpske, tako i japanske kompanije.

To je bio treći sastanak premijerke Brnabić s guvernerom Maedom. Prvi je bio prilikom posete premijerke Srbije Japanu prošle godine, a drugi su se sreli na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Brnabić je na kraju još jednom iskazala zadovoljstvo sveukupnim odnosima sa Japanom koji su vremenom sve bolji, a čemu su u mnogome doprinele posete Srbiji premijera Šinza Abea i ministra inostranih poslova Japana Taro Kona.

Premijerka je sastanak zaključila izrazom posebne zahvalnosti Japanu na donaciji medicinske opreme i lekova Srbiji tokom pandemije korona virusa, dodaje se u salopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.