ZORANA MIHAJLOVIĆ GRMI NA RADNIKE U SRBIJI: Iskritikovala rad ove INSTITUCIJE!
Mihajlović, Foto: Beta/Miloš Miškov

mogu i treba da rade bolje!

ZORANA MIHAJLOVIĆ GRMI NA RADNIKE U SRBIJI: Iskritikovala rad ove INSTITUCIJE!

EPS može i mora da radi bolje, navela je Mihajlovićeva

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je u razgovoru sa čelnim ljudima Elektroprivrede Srbije istakla da je ovo preduzeće jedno od najvažnijih u zemlji ali može i mora da radi bolje.

Naglasila je da ministarstvo koje vodi planira da sve što radi učini najboljim mogućim, da to uključuje podršku javnim preduzećima i ljudima koji ih vode, ali da to očekuje i od njih.

Mihajlovićeva je najavila da će ministarstvo pokrenuti izmene nekoliko važnih zakona, pre svega Zakona o energetici, o efikasnom korišćenju energije, zatim o rudarstvu, kao i izradu novog Zakona o obnovljivim izvorima energije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić upoznao je ministarku sa poslovanjem EPS-a i projektima koji se trenutno realizuju.

Reč je pre svega o izgradnji postrojenja TE Kostolac, modernizaciji sistema TENT A i adaptaciji brodske prevodnice u sastavu HE Đerdap 2.

Direktorom EPS distribucije Bojan Atlagić je govorio o stanju i održavanju mreža i o mrežarinama, postojećim ulaganjima i planovima za naredni period.

Bilo je reči i o kvalitetu struje, o tome kako da se isporuka poboljša, te da se izgradnjom i održavanjem mreže, novim trafo-stanicama i dalekovodima unapređuje kvalitet električne energije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.