SINIŠA MALI O BUDŽETU: Povećavaju se penzije i minimalna zarada, a ZDRAVSTVENI RADNICI ĆE DOBITI VELIKU POMOĆ!
Siniša Mali, Foto: Printscreen Prva tv

siniša mali

SINIŠA MALI O BUDŽETU: Povećavaju se penzije i minimalna zarada, a ZDRAVSTVENI RADNICI ĆE DOBITI VELIKU POMOĆ!

On je najavio da će se uskoro pred Vladu Srbije naći novi rebalans budžeta.

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali govorio je o rebalansu budžeta za ovu godinu, koji se nalazi na dnevnom redu današnje sednice Narodne skupštine

Zbog pandemije koronavirusa, izgradnje kovid bolnica i pomoći zdravstvenim radnicima, deficit će iznositi 8,75 odsto BDP-a.

"Mi smo odmah kada je krenula pandemija u aprilu imali prvi rebalans budžeta, tada smo izdvojili ogromnu pomoć privrednicima i građanima. Sve je to bila želja da u prvom rebalansu maksimalno pomognemo našoj privredi i - u tome smo uspeli. Uspeli smo da sačuvamo proizvodne kapacitete, radna mesta. Stopa nezaposlenosti nam je na istorijski najnižem nivou", rekao je ministar.

Kako navodi, ovaj drugi rebalans usmeren je da dodatno ojača naše napore u borbi protiv virusa. Imamo devet milijardi za opremanje bolnica. Izdvojili smo novac za kapitalne projekte: izgradnju obilaznice, Moravskog koridora.

Naglašava da je doneta odluka i da se zdravstvenim radnicima da po 10.000 dinara.

"Ovaj rebalans sada dodatno jača našu ekonomiju i naš BDP. Kada je reč o javnom dugu, potpuno kontrolišemo situaciju. Što se stope rasta tiče, bićemo najbolji u Evropi, po projekcijama MMF-a i Evropske komisije", rekao je Mali.

On je najavio da će se uskoro pred Vladu Srbije naći novi rebalans budžeta.

"Smanjujemo deficit u dogovoru sa MMF. Nikada više novca neće ići u kapitalne investicije. Penzije od januara rastu 5,9 odsto, 6,6 raste minimalna zarada. Ići ćemo brzo sa objavom koliko nam rastu plate u javnom sektoru", najavio je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.