DAČIĆ SAOPŠTIO: Rebalans budžeta na sednici Skupštine u utorak 10. novembra, a onda se dotakao Tačija i Haga
Ivica Dačić, Foto: Ana Paunković

REBALANS BUDŽETA ZA 2020. GODINU

DAČIĆ SAOPŠTIO: Rebalans budžeta na sednici Skupštine u utorak 10. novembra, a onda se dotakao Tačija i Haga

Dačić je novinarima rekao da je u parlament stigao akt vlade i istakao da će predviđeno vreme za raspravu biti duplirano

Objavljeno:

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas novu sednicu za utorak, 10. novembra, na kojoj će biti samo jedna tačka dnevnog reda - rebalans budžeta za 2020. godinu.

Dačić je novinarima rekao da je u parlament stigao akt vlade i istakao da će predviđeno vreme za raspravu biti duplirano.

- Ukoliko bude amandmana, sednica će biti nastavljena u četvrtak i najverovatnije će na kraju radnog vremena, odnosno rada Narodne skupštine biti i dan za glasanje i očekuje se usvajanje rebalansa budžeta za 2020. godinu, rekao je Dačić.

On je dodao da će se nakon toga u redovnom postupku razmatrati ostali zakoni i akta koja će stići iz Vlade Srbije.

Dačić je istakao da je veliki iskorak to što državni organi Srbije, bez obzira što je u pitanju i zakonodavna i izvršna vlast zajedno pokušavaju i pokazuju državno jedinstvo i označavaju političku stabilnost Srbije.

- Apsolutno ne razumem neke primedbe koje su se pojavile naročito u opozicionim medijima koje kontroliše Đilas i ta grupacija gde govore negativno o sastancima koje smo imali, kao što je na primer Vlada Srbije, na kojem smo prisustvovali predsednik Srbije i ja govoreći o tome da je u pitanju narušavanje principa podele vlasti i tako dalje, naveo je Dačić.

foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Predsednik Skupštine Srbije je naveo da se Srbija suočava sa velikim izazovima u različitim oblastima, od spoljnopolitičkog položaja, pitanja ekonomskog razvoja, zaštite javnog zdravlja i uopšte života ljudi i dodao da je veoma bitno da postoji jedinstvo svih državnih organa bez obzira kojoj grani vlasti pripadaju.

- Ja ocenjujem veoma pozitivno to što se time pokazuje državno jedinstvo i politička stabilnost Srbije. Mi nismo ovde da radimo jedni protiv drugih nego da svako u skladu sa svojim nadležnostima koje ima u skladu sa ustavom Srbije kreiramo zajedničku i jedinstvenu državnu politiku kada je reč o najvažnijim pitanjima od značaja za Srbiju i sve građane, poručio je Dačić.

Dačić o Tačiju: Svako ko je počinio zločin da odgovara

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas, povodom potvrđivanja optužnice protiv Hašima Tačija, da svako ko je počinio zločin treba da odgovara, ali da je dug put od optužnice do presude.

- Važno je da se obezbedi zaštita svedoka kako se ne bi desilo kao u slučaju (Ramuša) Haradinaja da jednostavno nestanu svi svedoci, tako da je na kraju po presudi ad hok suda u Hagu, Haradinaj oslobođen usled nedostatka svedoka, rekao je Dačić novinarima u Narodnoj skupštini.

On nije želeo da komentariše optužnicu protiv Tačija i uopšte taj postupak, navodeći da su politički organi i političari u Srbiji veoma uzdržano reagovali i davali izjave povodom hapšenja Tačija i drugih optuženih, ali je naveo da je dobro što su tužilaštvo i sud počeli da rade. Dačić je podsetio da zločini protiv Srba do sada nisu sankcionisani na KiM.

- Kao što smo saglasni sa istragom i osudom uopšte ratnih zločina, pa i zločina prema Albancima, smatramo da je ovo potreba zadovoljenja pravde za žrtve OVK, rekao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.