Ministarka dala ostavku na dve funkcije, treća joj ostala!
Foto: Fonet

uspešna nema šta

Ministarka dala ostavku na dve funkcije, treća joj ostala!

- Jedino što sam još zadržala je mesto u UO Pexim fondacije, ali, to je neprofitna organizacija - kaže Brnabić.
Objavljeno: 10:08h

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je imenovanjem na tu funkciju automatski ostala bez mesta u Upravnom odboru NALED-a, da je sama dala ostavku na mestu direktora kompanije "Continental wind partners", ali bi, kako je rekla, volela da zadrži mesto u UO Pexim fondacije, koje nije plaćeno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jedino što sam još zadržala je mesto u UO Pexim fondacije, ali, to je neprofitna organizacija. Fondacija se bavi stipendiranjem studenata iz Srbije i Makedonije, kako bi završili master studije na Kembridžu, ali pod uslovom da se vrate u svoju zemlju i pomognu EU integracije i ekonomsko osnaživanje Srbije - objasnila je Brnabić u izjavi za medije.

Ministarka se nada da Agencija za borbu protiv korupcije neće smatrati da tu ima sukoba interesa, posebno što to mesto nije plaćeno, a volela bi, kako kaže da ostane deo Pexima.

- Svake godine mi je zadovoljstvo da upoznajem te fantastične mlade ljude, da dočekujem generaciju koja se vraća iz Kembridža i da im pomažem da se ovde snađu. Ali ću uputiti zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije, da vidim da li tu ima sukoba interesa i, ako je to moguće, volela bih da tu ostanem - rekla je Brnabić.

foto: Fonet

Na mesto direktora u Continental wind partners je, kako je rekla, dala ostavku dan pre imenovanja na funkciju, a u NALED-u joj je, objasnila je, automatski prestao mandat kad je prešla u državnu službu.

- I meni i Banetu Nedimoviću je prestao mandat u NALED-u, a ono što je trenutno u procesu je da ta organizacija traži dva kandidata za mesta u Upravnom odboru i dovodi dva nova člana iz civilnog društva i lokalne samouprave - dodala je.

Brnabić je takođe rekla da će ispoštovati rok od 30 dana da ispuni obavezu da prijavi imovinu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.