Nemački ambasador poručio OVO srpskoj vladi: Evo kako mu je Ana Brnabić odgovorila!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

NEMAČKA I SRBIJA

Nemački ambasador poručio OVO srpskoj vladi: Evo kako mu je Ana Brnabić odgovorila!

Šib je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomije, pre svega u situaciji krize izazvane kovid pandemijom i naglasio da je izuzetno zadovoljan proširivanjem kapaciteta poslovanja nemačkih kompanija u Srbiji

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o aktuelnim političkim i ekonomskim okolnostima u zemlji i situaciji vezanoj za pandemiju korona virusa, saopšteno je iz Vlade.Šib je uručio premijerki Brnabić čestitku nemačke kancelarke Angele Merkel za novi mandat i poželeo puno uspeha u budućem radu.

Šib je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomije, pre svega u situaciji krize izazvane kovid pandemijom i naglasio da je izuzetno zadovoljan proširivanjem kapaciteta poslovanja nemačkih kompanija u Srbiji i pozitivnim trendom zapošljavanja kvalifikovanog i obrazovanog kadra.

Premijerka je takodje ocenila da je Nemačka jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji ukazujući da je ona medju vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima Srbije.

Brnabić je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena za evropski put, kao i nastavak reformi i njihovu implementaciju, kako bi se unapredio život gradjana Srbije.

Кada su u pitanju evrointegracije i otvaranje novih poglavlja u pregovorima, ambasador Šib je istakao da Srbija i dalje može da računa na podršku i pomoć Nemačke, kao i na podršku tokom kovid krize i puno zalaganje za razvoj bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, pre svega, borba za zdravlje gradjana u jeku pandemije, koja kako je ukazala ne može da uspori završetak reformi u oblasti pravosudja, implementaciji Medijske strategije i daljem radu u oblasti vladavine prava.

Brnabić je rekla da će se nova vlada istovremeno zalagati za očuvanje ekonomske stabilnosti u periodu krize i veći priliv stranih investicija u zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.