ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Evo ko će i kada dobiti po 10.000 dinara!
Ana Brnabić, Foto: printscreen

jednokratna nagrada

ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Evo ko će i kada dobiti po 10.000 dinara!

Do kraja godine jednokratna nagrada od 10.000 dinara zdravstvenim radnicima

Objavljeno: 12:02h

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zdravstveni radnici dobiti do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara.

Ona je gostujući na TV Prva rekla da je, i pored ogromnih vanrednih troškova koje je država imala, tokom ove godine povećana plata svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a do kraja godine će im biti isplaćena i nagrada od 10.000 dinara, navodi se na sajtu Vlade.

"Gotovo nigde u Evropi se neće desiti da se plate i penzije povećavaju, kao što će to biti u Srbiji", istakla je Brnabić.

Ona je navela da trenutno deluje da će ove godine privredni rast Srbije iznositi izmedju minus 0,7 i minus 0,1 odsto, što će biti daleko najbolji rezultat u Evropi.

"Prihodi nam ne padaju tako drastično, uz domaćinsko raspolaganje sredstvima. Javni dug će i dalje biti ispod 60 odsto BDP-a i, prema našim i projekcijama MMF-a i Svetske banke, možemo da kažemo da ćemo imati privredni rast u 2021. od 5,5 ili šest odsto", rekla je Brnabić.

Dodala je da će od 1. januara, čak i sa konzervativnim planiranjem, u budžetu biti prostora za povećanje plate i penzija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.