DAČIĆ O PRECIZNOSTI ANKETA: Nijedna anketa ne može precizno da kaže
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

AMERIČKI IZBORNI SISTEM

DAČIĆ O PRECIZNOSTI ANKETA: Nijedna anketa ne može precizno da kaže

Dačić je dodao i da nijedan američki predsednik nije imao toliko medija protiv sebe kao Tramp

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras iako prema istraživanjima kandidat demokrata za predsednika SAD Džo Bajden ima prednost na nacionalnom nivou nad predsednikom Donaldom Trampom, ne može da se s preciznošću kaže ko će biti pobednik izbora s obzirom na američki izborni sistem.

"Pandemija je poremetila Trampovu putanju. Ali on i sada ima određene prednosti - pomoć preduzećima i građanima je naišla na dobre reakcije belih birača, radnika i preduzetnika. Na primer, akcije nikada nisu imale veću vrednost nego sada, a i ove nerede oko ubistva Afroamerikanaca je iskoristio da se predstavi kao neko ko se zalaže za red i mir", rekao je Dačić za TV Kurir.

Dačić je dodao i da nijedan američki predsednik nije imao toliko medija protiv sebe kao Tramp, pre svega zbog svoje kontroverzne ličnosti i pre nego što je postao predsednik.

"On je uvek giurao neku svoju priču", rekao je Dačić i dodao da smatra da debata dvojice kandidata nije mnogo uticala na javno mnenje.

Dačić se prisetio i upoznavanja sa obojicom kandidata tokom jednog putovanja u Vašington i rekao da je Tramp lepo pričao o Srbiji i da je bio zainteresovan za građevinske radove, pre svega za bombardovanu zgradu Generalštaba u NATO agresiji 1999.

"Čak su i njegovi ljudi dolazili kod Vučića i mene. Ali to tada nije moglo da se realizuje", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, sutradan je razgovarao sa Bajdenom koji mu je pričao da moraju da se grade bolji odnosi, aludirajući na odnose sa kosovskim Albancima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.