I DAČIĆ JE OVO URADIO: Duboko je pogođen dešavanjima u Beču!
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

velika podrška iz srbije

I DAČIĆ JE OVO URADIO: Duboko je pogođen dešavanjima u Beču!

Dačić uputio saučešće predsedniku parlamenta Austrije povodom terorističkog napada u Beču

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća predsedniku austrijskog parlamenta Volfgangu Sobotki povodom terorističkog napada u Beču u kom je ubijeno pet osoba, medju kojima i napadač, pristalica Islamske države.

"Duboko nas je potresla vest o brutalnom terorističkom napadu u centru Beča, u kom su stradali nedužni gradjani. U ovom teškom trenutku želim da prenesem izraze solidarnosti i podrške Srbije u borbi protiv terorizma, kao globalne opasnosti koja ugrožava naše zajedničke vrednosti slobode, demokratije i ljudskih prava", naveo je Dačić a prenela Skupština Srbije.

U napadima koji su sinoć oko 19 časova počeli u Beču ubijeno je pet osoba, medju kojima i napadač, a 17 je ranjeno, medju kojima jedan policajac.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer izjavio je da je ubijeni napadač 20-godišnji dvojni državljanin Austrije i Severne Makedonije koji je ranije osudjivan za terorizam.

Nehamer je rekao austrijskoj novinskoj agenciji APA da je izvršen pretres 15 kuća i da je nekoliko osoba uhapšeno.

"Reč je o radikalizovanoj osobi koja se osećala bliskom sa Islamskom državom", rekao je jutros austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer na konferenciji za novinare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.