ZORANA MIHAJLOVIĆ OBRADOVALA: Konačno, ovo je jako potrebno Srbiji!
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

važno za našu zemlju

ZORANA MIHAJLOVIĆ OBRADOVALA: Konačno, ovo je jako potrebno Srbiji!

Srbija zainteresovana za razvoj saradnje sa američkim kompanijama u energetskom sektoru

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj saradnje sa američkim kompanijama i u energetskom sektoru.

"Ovo nije samo pitanje gasovoda i diversifikacije, već i obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija. Vašingtonski sporazum i saradnja na jezeru Gazivode za nas su veoma značajni, da pokrenemo zajedničke projekte i osiguramo snabdevanje", kazala je ona nakon sastanka sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem.

Mihajlović je zahvalila Godfriju na dosadašnjoj podršci i saradnji i najavila da će ona biti nastavljena i kroz oblast rudarstva i energetike, kao strateški važnim sektorim za dalji razvoj Srbije.

Ambasador Godfri čestitao je ministarki na preuzimanje sektora rudarastva i energetike.

"Vaše liderstvo u ovoj oblasti je dobro i važno za državu. SAD će nastaviti da snažno podržavaju Srbiju u daljem ekonomskom razvoju i radujemo se jačanju saradnje u energetskom sektoru. Najbrži način ekonomskog rasta moguć je kroz izgradnju različitih izvora energije, posebno gasa", rekao je on.

Istakao je da je Sporazum iz Vašingtona i za SAD veoma značajan, jer pokazuje jaku posvećenost unapredjenju i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.