Čestitke stižu sa svih strana: Dačiću na izboru za predsednika Narodne skupštine čestitali i Dendijas, Kover i Vuta
Čestitke stižu sa svih strana, Foto: Youtube

POŽELELI MU USPEH

Čestitke stižu sa svih strana: Dačiću na izboru za predsednika Narodne skupštine čestitali i Dendijas, Kover i Vuta

Nikos Dendijas je u svom pismu, upućeno predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću, poželeo uspeh na novoj dužnosti

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je, povodom izbora na mesto predsednika najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije, čestitke i od ministra inostranih poslova Republike Grčke, predsednika Parlamenta Mađarske i ambasadora Kraljevine Kambodže.

Nikos Dendijas je u svom pismu, upućeno predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću, poželeo uspeh na novoj dužnosti i istakao da odnosi između Grčke i Srbije zaista karakterišu dugotrajne prijateljske veze i uzajamno poštovanje.

“Koristim ovu priliku da Vas uverim da ću blisko sarađivati sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije radi daljeg unapređenja već odličnih odnosa između naše dve zemlje. Zaista sam uživao u saradnji sa Vama tokom Vašeg mandata, u saradnji koja se zasnivala na iskrenosti i poverenju. Bilateralni odnosi naših zemalja su se produktivno produbili i verujem da je za ovo zaslužen zavidan nivo razumevanja koji postoji između nas. Bilo mi je zadovoljstvo da budem Vaš domaćin u Atini u junu ove godine i radujem se našem skorom susretu, sada u Vašem novom svojstvu predsednika Narodne skupštine“, istakao je šef grčke diplomatije Nikos Dendijas.

Predsednik Parlamenta Mađarske Laslo Kover ( Laszlo Kover ) čestitao je Ivici Dačiću stupanje na novu dužnost i poručio da su dobrosusedski odnosi između Mađarske i Srbije za primer i da u periodu koji predstoji može da računa na njega.

“Nadam se da će, u zavisnosti od epidemiološke situacije, u skorije vreme biti prilike i za lični susret i razmenu ideja. Dva parlamenta imaju saradnju na raznim poljima, a jedan vid saradnje čine i organizovanje Konferencija predsednika parlamenta zemalja Jugoistočne Evrope u Budimpešti. Nadamo se da će da ćemo na konferenciji koja bi trebalo da se organizuje 2021. godine biti u prilici i lično da Vas pozdravimo. Želimo ovom prilikom da potvrdimo da Mađarska dosledno podržava Srbiju u procesu evropskih integracija. U skladu sa tim, želim da izrazim spremnost Parlamenta Mađarske da podeli stečena iskustva u pogledu zakonodavnog aspekta u procesu pridruživanja”, istakao je u svom pismu predsednik Parlamenta Mađarske.

Ambasador Kraljevine Kambodže u Republici Srbiji Tan Vuta je poželeo Ivici Dačiću puno uspeha u obavljanju uzvišene dužnosti i istakao da Kambodža ceni dugogodišnje prijateljstvo i dobru saradnju sa Srbijom, koja se zasniva na zajedničkim interesima i uzajamnom poštovanju.

“Čvrsto verujemo da će uzajamni kontakti doprineti jačanju bilateralnih veza i bliže saradnje”, istakao je ambasador u svom pismu upućeno predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.