OVO JE MOJA PRVA GODINA U SRBIJI: Pažljivo poslušajte reči američkog ambasadora, evo šta misli o nama (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@usambserbia

snimio video na srpskom

OVO JE MOJA PRVA GODINA U SRBIJI: Pažljivo poslušajte reči američkog ambasadora, evo šta misli o nama (VIDEO)

Sam ambasador je narator u ovom videu i obraća se na srpskom jeziku

Objavljeno:

Svečani jubilej je u ambasadi SAD u Beogradu ove subote, jer ambasador Entoni Godfri proslavlja godišnjicu boravka u Srbiji.

Američki ambasador je na svom Twitter profilu podsetio sve da je prošlo godinu dana od kada se doselio u našu zemlju posle imenovanja.

Tim povodom je američka ambasada objavila i kratak video snimak koji predstavlja retrospektivu svega što je Godfri radio tokom prethodne godine u našoj zemlji.

Sam ambasador je narator u ovom videu i obraća se na srpskom jeziku.

On je podsetio koliko je 2020. godina teška za sve nas zbog pandemije koronavirusa od koga se preminuli sada već broje milionima, a kako je sam ispričao i njegov otac je preminuo od posledica Covid-19, kao i članovi porodica radnika u ambasadi.

Godfri je istakao da su se svima životu okrenuli naopačke, ali kako kaže na proteklih 365 dana želi da gleda sa nadom i optimizmom, te da su urađene neke stvari na koje je ponosan.

- Srbi i Amerikanci su ponovo stali rame uz rame da jedni drugima pomognu - kaže između ostalog Godfri u snimku.

Podsetio je i na to da su AIR Serbia i Vlada Srbije uradili da bi se američki državljani vratili kućama usred pandemije koronavirusa, kao i na to na koji način je SAD pomogla ljudima u Srbiji, te da je donirana pomoć u iznosu preko 4.000.000 dolara.

Takođe je podsetio da je za ovo vreme imao priliku da obiđe i divi se lepotama naše zemlje, i naravno, ono po čemu ga sada svi već znaju a to je da uživa u srpskoj hrani i kuhinji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.