Rusija poklanja Srbiji borbene avione, ali pod jednim uslovom!
Foto: Reuter

Poklone se u zube ne gleda

Rusija poklanja Srbiji borbene avione, ali pod jednim uslovom!

Srpska vojna delegacija je nedavno boravila u Rusiji gde su joj i pokazani avioni koji bi svoj radni vek trebalo da nastave u jedinicama srpskog ratnog vazduhoplovstva
Objavljeno: 07:42h

Rusija bi Srbiji mogla da pokloni šest lovačkih aviona MiG-29. Jedini uslov koji bi morala da ispuni je da plati njihov remont, s obzirom na to da je reč o letelicama koje trenutno nisu u upotrebi, piše "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpska vojna delegacija je, kako za ovaj list kaže izvor iz Vojske Srbije koji je želeo da ostane anoniman, nedavno boravila u Rusiji gde su joj i pokazani avioni koji bi svoj radni vek trebalo da nastave u jedinicama srpskog ratnog vazduhoplovstva.

- Tim avionima je neophodan remont. Pregovori o tome kakav će aranžman da bude sklopljen su u toku. Jedna od opcija je da avione dobijemo na poklon, ali da platimo njihov remont. Ako tako bude dogovoreno, naš je cilj da obezbedimo da se remont ne radi u Rusiji, već kod nas. Time bismo uposlili našu industriju, a istovremeno bismo ovladali i novom tehnologijom - kaže sagovornik.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.