DAČIĆ PRIMIO AMBASADORKU KINE U SRBIJI: Evo šta mu je Čen Bo sve rekla!
Ivica Dačić, Foto: Printskrin Happy TV

lep odnos

DAČIĆ PRIMIO AMBASADORKU KINE U SRBIJI: Evo šta mu je Čen Bo sve rekla!

Dačič i Čen Bo o jačanju parlamentarne saradnje Srbije i Kine

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo koja mu se zahvalila na ličnom doprinosu unapredjenju bilateralnih odnosa Srbije i Kine u periodu dok je obavljao posao šefa diplomatije i izrazila uverenje da će odlična saradnja biti nastavljena na novoj funkciji, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Tokom razgovora konstatovani su odlični odnosi dve države na svim poljima, a razmotrene su mogućnosti jačanja parlamentarne saradnje izmedju Srbije i Кine, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka je čestitala Daćiću, poželela mu uspeh na novoj funkciji i uručila čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekinskog narodnog kongresa Кine Lia Žanšua povodom stupanja na novu dužnost.

Li Žanšu u pismu ističe da se Dačić dugo zalaže za razvoj kinekso-srpskih odnosa i saradnje i da je njegova poseta Кini, u februaru ove godine, u specijalnim trenucima kada se kineski narod borio protiv korona virusa, dala snažnu podršku kineskoj strani.On je izrazio spremnost da zajedno sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem uloži napore za dalje intenziviranje saradnje Svekineskog narodnog kongresa Кine i Narodne skupštine Srbije.

Dačić je još jednom zahvalio Čen Bo na svoj pomoći koju Кina je pružila Srbiji u borbi protiv pandemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.