Vučić sa britanskom ambasadorkom: Zdravlje građana prioriteti dve zemlje!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

sastanak

Vučić sa britanskom ambasadorkom: Zdravlje građana prioriteti dve zemlje!

Oni su danas u Beogradu razgovarali o rezultatima borbe protiv širenja zaraze korona virusa i izrazili nadu da će aktuelna situacija, uz solidarnost, biti uskoro prevazidjena

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod su se saglasili da su zdravlje stanovnika i medjunarodna saradnja prioriteti vlasti te dve zemalje.

Oni su danas u Beogradu razgovarali o rezultatima borbe protiv širenja zaraze korona virusa i izrazili nadu da će aktuelna situacija, uz solidarnost, biti uskoro prevazidjena, kako bi se Srbija i Velika Britanija posvetile ciljevima društvenog i ekonomskog razvoja, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.Razgovarali su i o rezultatima britanskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa.

Predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom na najvišem nivou, što bi doprinelo i jačanju saradnje dve zemalje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomiju i odbranu.

On je izrazio i potrebu jačanja saradnje u okviru međunarodnih organizacija, s obzirom na to da su i Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo iskreno posvećeni principima multilateralizma, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Makleod je rekla da i Vlada u Londonu ima nameru da osnaži ekonomsku, posebno trgovinsku saradnju dve zemalje.

Prenela je poziv premijera Džonsona predsedniku Vučiću da učestvuje na onlajn Samitu posvećenom klimi i klimatskim promenama, koji u decembru organizuje zajedno sa Generalnim sekretarom UN, predsednikom Francuske, predsednikom Čilea i premijerom Italije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.