VLADA DANAS, U RANIM VEČERNJIM SATIMA: Odalović saopštio šta će se sve danas DEŠAVATI!
Vlada Republike Srbije, Foto: Printscreen

USKORO

VLADA DANAS, U RANIM VEČERNJIM SATIMA: Odalović saopštio šta će se sve danas DEŠAVATI!

"Očekujem to vrlo brzo zbog epidemiološke situacije", rekao je Odalović

Objavljeno:

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović očekuje da će parlament danas u ranim večernjim satima završiti raspravu o izboru vlade i da će premijerka i članovi kabineta položiti zakletvu, čime će i zvanično početi da im teče mandat.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić danas će izložiti ekspoze i predstaviti članove kabineta, na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta je izbor vlade i polaganje zakletve, a Odalović veruje da će taj posao biti završen u ranim večernjim satima.

"Stvorićemo uslove, nadam se, da u današnjem danu u ranim večernjim satima završimo raspravu i da se izabere vlada, da ministri polože zakletvu i da pređu u Nemanjinu 11 da rade posao koji im je poveren", kazao je Odalović za RTS.

Na konstataciju novinara da su se često noću birale vlade, Odalović je rekao da veruje da će ovaj put vlada biti izabrana ranije u toku dana.

On očekuje da će prvi akt koji će vlada poslati u parlament biti izmene Zakona o prekršajima i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da bi to moglo da se desi već sledeće nedelje.

"Očekujem to vrlo brzo zbog epidemiološke situacije", rekao je Odalović.

On je dodao da je u parlamentu već formirano 20 novih radnih tela, parlamentarne delegacije, kao i Republička izborna komisija, te da će danas biti održana i druga sednica kolegijuma parlamenta.

Odalović, koji je i funkcioner SPS, rekao je da se Predsedništvo te stranke jednoglasno odlučilo za doneta kadrovska rešenja i istakao da veruje da će Slavica Djukić Dejanović biti deo tima, ali nije precizirao da li će ona biti u Skupštini Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.