Beograd ponovo pod opsadom: Bajdena će čuvati obaveštajci i 2.000 policajaca
Foto: Fonet

kao oči u glavi

Beograd ponovo pod opsadom: Bajdena će čuvati obaveštajci i 2.000 policajaca

Obezbeđenje njegove posete je počelo odavno, još pre dva do tri meseca, uključujući i obaveštajne provere
Objavljeno:

Beograd opet pod policijskom opsadom! Zbog dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, koji će sutra boraviti u srpskoj prestonici kako bi se sastao sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, trasu kojom će proći i objekte u kojima će se zadržati čuvaće oko 2.000 policajaca, ali i američki obaveštajci!

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

foto: Fonet

Kako će sastanci biti održani u Palati “Srbija”, jasno je da će taj deo Novog Beograda satima biti teško prohodan. Kako prenosi Alo, i ovog puta biće preduzete sve bezbednosne mere kao i prilikom svih ranijih poseta visokih političkih zvaničnika poput ruskog predsednika Vladimira Putina ili nemačke kancelarke Angele Merkel.

foto: Reuters

Da je domaća policija na gotovs, potvrđuje i Orhan Dragaš, direktor međunarodnog Instituta za bezbednost.

- Već nekoliko dana su u Beogradu predstavnici američkog obaveštajno-bezbednosnog sektora, koji u saradnji sa našim bezbednosnim službama, pre svega sa MUP-om, prave plan obezbeđenja Bajdena. Plan podrazumeva vreme prolaska kroz određene ulice, rute kretanja, posredno i neposredno obezbeđenje. Tačno se zna ko će koji posao da radi, naravno, uz koordinaciju - navodi Dragaš.

On napominje da Bajden nije prvi put u Srbiji, te podseća da je naša policija više puta pokazala da je izvanredno obučena i kvalifikovana za obezbeđivanje sigurnosti visokih državnika poput američkog potpredsednika.

foto: Fonet

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti, takođe potvrđuje da se bezbednosne mere povodom Bajdenovog dolaska preduzimaju već mesecima.

- Bajdenova poseta je veliki posao za naše snage bezbednosti, a procedura koja se primenjuje je tajna. Obezbeđenje njegove posete je počelo odavno, još pre dva do tri meseca, uključujući i obaveštajne provere - napominje Dragišić.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.