JEDNA ČLANICA NOVE VLADE ANE BRNABIĆ JE NA POČETKU KARIJERE BILA NOVINARKA: Možete li da pogodite O KOME JE REČ?
Obradović će zameniti potpredsednika SPS-a Branka Ružića, Foto: Printscreen

nova vlada srbije

JEDNA ČLANICA NOVE VLADE ANE BRNABIĆ JE NA POČETKU KARIJERE BILA NOVINARKA: Možete li da pogodite O KOME JE REČ?

Profesionalnu karijeru započela je 1991. godine kao novinar Radio-televizije Kruševac

Objavljeno:

Na mestu ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu u novoj vladi Srbije, naći će se potpredsednica SNS Marija Obradović, koja će tako po prvi put biti deo izvršne vlasti.

Obradović će zameniti potpredsednika SPS-a Branka Ružića.

Buduća ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu od 2016. godine je potpredsednica SNS, poslanica u republičkom parlamentu, a u prošlom skupštinskom sazivu bila je predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže.

Profesionalnu karijeru započela je 1991. godine kao novinar Radio-televizije Kruševac, na kojoj je radila do 1994. godine, od kada karijeru nastavlja u "Ibarskim novostima" i RTV Kraljevo.

Na parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine našla se na 14. poziciji na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" i ponovo dobila mandat narodne poslanice.

U zvaničnoj biografiji nove ministarke navodi se da je završila Učiteljski fakultet u Beogradu i da je bila polaznik Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova.

U 2012. godini postaje članica Programskog odbora RTS, poslanica u Skupštini Srbije i članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za kulturu i informisanje.

U periodu od 2012. do 2014. godine, Obradović postaje članica Delegacije u Interparlamentarnoj uniji, a 2013, na njen predlog, osniva se Ženska parlamentarna mreža, čiji je ona koordinator.

Za potpredsednicu Srpske napredne stranke izabrana je na Skupštini SNS održanoj 28. maja 2016. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.