RUŽIĆ NOVI MINISTAR PROSVETE? Sklapaju se poslednje kockice nove VLADE SRBIJE
Foto: MDULS

otkriveno

RUŽIĆ NOVI MINISTAR PROSVETE? Sklapaju se poslednje kockice nove VLADE SRBIJE

- U narednim danima će najviši organi stranke i lider Ivica Dačić razgovarati o tome ko je najbolje rešenje za pozicije koje će biti na stolu - kažu iz vrha SPS

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete, nauke nauke i tehnološkog razvoja preuzeće najverovatnije Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i dosadašnji ministar državne uprave i samouprave. Njemu će po svoj prilici pripasti i mesto potpredsednika Vlade.

Socijalisti će, kako sada stvari stoje, dobiti priliku da imenuju još jednog ministra bez portfelja, i najverovatnije direktora jednog javnog preduzeća. O tome ko će biti drugi član Vlade dvojca u ime SPS-a, socijalisti će tek odlučivati.

- U narednim danima će najviši organi stranke i lider Ivica Dačić razgovarati o tome ko je najbolje rešenje za pozicije koje će biti na stolu - kaže sagovornik Blica iz vrha SPS.

Kao kanidati za ministre spominju se dosadašnji članovi Nemanjine 11, Slavica Đukić Dejanović i Aleksandar Antić. Kada je u pitanju javno preduzeće, to bi mogli biti EPS ili "Putevi Srbije."

Među najvećim nepoznanicama bilo je u kojem će formatu učestvovati SPS u novom sazivu Vlade. Ni danas to nije konačno rešeno, a pre nekoliko dana obelodanjeno je i da će lider SPS Ivica Dačić biti predsednik Skupštine Srbije.

To je najavio lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Biće mnogo posla za njega kao predsednika parlamenta. Biće formirani najkasnije u četvrtak svi odbori u Skupšini, ti odbori moraju da rade mnogo. Verujem da ćemo u tom parlamentu, koji će morati stalno da zaseda, mnogo važnih zakona treba da donesemo - naveo je Vučić i dodao:

- Mogli smo da imamo predsednika parlamenta, i bilo kog drugog ministra, sami bez ikoga, ali nismo želeli - rekao je Vučić.

Novi ministri bi trebalo da polože zakletvu 28. oktobra nakon što ekspoze izloži premijerka Ana Brnabić. Tim Ane Brnabić imaće 21 ministarstvo, među kojima su i tri nova - Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.