ZORANA MIHAJLOVIĆ MARINIKI TEPIĆ: Najlakše je nešto rušiti, mnogo teže graditi
Marinika i Zorana, Foto: printscreen

sramno!

ZORANA MIHAJLOVIĆ MARINIKI TEPIĆ: Najlakše je nešto rušiti, mnogo teže graditi

"Najlakše je nešto rušiti, a mnogo je teže nešto podići i izgraditi", kaže Mihajlovićeva.

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas, povodom novih optužbi potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, da građani imaju priliku da vide neodgovornost dela opozicije koja se za medijsku pažnju bori napadima na velike sisteme koje su stvarale generacije pre njih da bi služili svim građanima Srbije.

"Da li je to vaša politika, da napadate i pokušavate da uništite jedan EPS, stvaran decenijama, ne biste li prikupili neki politički poen i privukli malo medijske pažnje? Samo neko ko nema nikakav program, znanje ni svest o značaju EPS-a za energetsku bezbednost Srbije, može na takav način da se odnosi prema sistemu koji su gradile generacije naših najboljih inženjera, koji je preživeo velika razaranja 1999, ali je i dalje pouzdan snabdevač električnom energijom građana Srbije i jedan od najpouzdanijih u Evropi", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Tako nešto, ističe, ne bi vam dozvolili građani Srbije, baš kao ni zaposleni u EPS-u, ni rudari koji su za EPS vezali svoj život i živote svojih porodica, ni inženjeri koji su podizali EPS da služi svim građanima i građankama Srbije.

"Najlakše je nešto rušiti, a mnogo je teže nešto podići i izgraditi“, kaže Mihajlovićeva.

"Bez obzira na sve vaše paušalne optužbe, građani Srbije i te kako vide da napadima na velike sisteme, kao što je EPS, radite na štetu građana, jer su veliki sistemi kapital svih građana Srbije. A to što preuzimate ulogu institucija i smatrate da ste vi ti koji mogu da procene da li neko truje građane Srbije ili ne, samo govori o vašoj neozbiljnosti i neodgovornosti i tome kako biste radili kad biste bili u prilici da o nečemu odlučujete", navodi Mihajlovićeva.

Ona dodaje i da je kao ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture "ne zanimaju interesi, politički ili bilo kakvi drugi, koji se kriju iza napada Tepićeve na Ministarstvo, jer ono postupa isključivo po zakonima ove zemlje, a ne pod bilo čijim pritiscima“.

- Da ste bili iskreni u svojim namerama da se bavite procedurama i propisima, uključili bi ste se kao narodna poslanica u proces donošenja Zakona o planiranju i izgradnji učešćem u raspravama i podnošenjem amandmana. Ovako, iznoseći netačne informacije i paušalne optužbe, pokazujete da vas zanima samo medijska pažnja koju pokušavate da dobijete uzbunjivanjem javnosti - zaključila je Mihajlovićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.