LEPŠI JE NEGO VELIČANSTVENA AJA SOFIJA: Vučić obišao završne radove na Hramu Svetog Save!
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug printscreen

unutrašnje uređenje

LEPŠI JE NEGO VELIČANSTVENA AJA SOFIJA: Vučić obišao završne radove na Hramu Svetog Save!

"Ne postoje reči kojima se može opisati lepota našeg hrama," rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska hrama, prvi put bez skela sa potpuno završenim mozaikom

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u četvrtak sa srpskim patrijarhom Irinejom završne radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save u Beogradu.

"Ne postoje reči kojima se može opisati lepota našeg hrama," rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska hrama, prvi put bez skela sa potpuno završenim mozaikom.

"Naš hram izgleda lepše od velike i veličanstvene Aja Sofije," rekao je Vučić u snimku objavljenom sinoć na Instagram profilu buducnstsrbijeav.

On je dodao da će Hram Svetog Save, u kojem je više od 50 miliona kockica mozaika - više od 320 tona mozaika, biti nova Aja Sofija i da se raduje što će "svi građani Srbije i svi Srbi, ma gde da žive, moći da dođu i da vide šta su generacije njihovih predaka, a i mi zajedno s njima, uspeli da naprave".

"S Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom obišao sam završne radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save", objavio je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

U pratnji predsednika i patrijarha bio je i novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Vučić je na Instagramu objavio i fotografije snimljene prilikom obilaska završnih radova na Hramu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.