OD IVICE DAČIĆA OČEKUJEMO OVU STVAR: Misala Pramenković otvorila BITNO PITANJE! (FOTO)
Misala Pramenković, Foto: printscreen RTS2

korektan odnos

OD IVICE DAČIĆA OČEKUJEMO OVU STVAR: Misala Pramenković otvorila BITNO PITANJE! (FOTO)

Ona je ocenila da će otežavajuća okolnost u radu novog parlamenta biti nedostatak jake opozicije koja je, kaže, najbolji korektiv jedne vlasti

Objavljeno:

Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića očekuje od budućeg predsednika Narodne skupštine korektan i kontruktivan odnos prema svim poslanicima, a posebno prema političkim predstavnicima manjinskih zajednica, poručila je danas poslanica SPP Misala Pramenković.

Ona je na sednici Skupštine na čijem je dnevnom redu izbor predsednika SPS Ivice Dačića za predsednika parlamenta kazala da je to pitanje veoma važno za sve građane, poslanike i državu, a posebno za manjinske zajednice koje, kako je rekla, čine trećinu stanovništva.

foto: printscreen RTS2

"Očekujemo od Dačića da bude prvi među jednakima i da pokaže pravu demokratiju i parlamentarizam u svom radu", rekla je Pramenković.

Ona je ocenila da će otežavajuća okolnost u radu novog parlamenta biti nedostatak jake opozicije koja je, kaže, najbolji korektiv jedne vlasti. Dodala je da SPP kao manjinska stranka tražila da se promeni granica za formiranje poslaničkih klubova, sa pet na tri poslanika, kako bi svaka manjinska partija mogla samistalno da formira svoj klub.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.