VUČIĆ POSLAO AMFILOHIJU SPECIJALNI TIP RESPIRATORA: Mitropolitu stigla pomoć nakon što se otkrilo da ima KORONU
Aleksandar Vučić, Mitorpolit Amfilohije, Foto: Beta/Milan Obradović, Nebojša Mandić

pomoć

VUČIĆ POSLAO AMFILOHIJU SPECIJALNI TIP RESPIRATORA: Mitropolitu stigla pomoć nakon što se otkrilo da ima KORONU

Juče je objavljeno da Amfilohije prima lek remdesivir koji je još nedostupan ostalim korona bolesnicima u Crnoj Gori

Objavljeno:

Mitropolit Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko lečenje na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na korona virus.

Juče je objavljeno da Amfilohije prima lek remdesivir koji je još nedostupan ostalim korona bolesnicima u Crnoj Gori, a prema tvrdnjama više izvora iz Srpske pravoslavne crkve predsednik Srbije Aleksandar Vučić je mitropolitu navodno poslao specijalni tip respiratora koji zasad ne postoji u Crnoj Gori, ali ni u redovnom državnom zdravstvenom sistemu Srbije.

Mitropolija crnogorsko-primorska je 11. oktobra saopštila da Amfilohije od početka lečenja "nema potrebu" za dodatnim kiseonikom.

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori je prethodno 9. oktobra objavila da su Vučić i Amfilohije telefonski razgovarali.

- Amfilohije je srdačno zahvalio Vučiću na brizi i pažnji i preneo blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima - saopšteno je iz srpske ambasade.

Tom prilikom je ujedno i naglašeno da je Srbija spremna da u svakom trenutku pomogne u lečenju mitropolita crnogorsko-primorskog ako za to bude potrebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Antena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.